Buna seara,
In 2011 am avut o actiune in instanta pentru obtinere adeverinta grupa I de munca si grupa II.
Nu am intampinat opozitie din parte nimanui (a partilor chemate in instanta), instanta mi-a dat castig de cauza.
Acum am observat ca in sentinta, s-a produs o eroare materiala, repetata de mai multe ori pe parcursul sentintei.
Mai pot solicita acum indreptarea acesteia?
Multumesc foarte mult.
In sentinta in loc de:
"grupa I de munca in proportie de 85% (cu participare 100%) si grupa II de munca in proportie de 15% (cu participare 100%) "
asa cum am solicitat si cum s-a mentionat pe parcursul desfasurarii procesului, s-a mentionat:
"grupa I de munca in proportie de 85% (cu participare 85%) si grupa II de munca in proportie de 15% (cu participare 15%) "
Daca este vorba de a indrepta o eroare materiala aceasta se poate face conf.art.442 NCPC, nu exista un termen de indreptare a erorii materiale care sa fie prevazut NCPC, dar daca hotararea trebuie pusa in executare trebuie sa aveti in vedere termenul de prescriptie de 3 ani pr.executarea silita.
Buna seara,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Dupa parerea mea este vorba de eroare materiala, pe tot cuprinsul sentintei este folosita sintagma mai sus aratata, in locul celei mentionate de mine in cererea adresata instantei si sustinuta in fata completului.
Inclusiv in preambulul sentintei, unde este "recapitulata" actiunea, se spune ca eu am solicitat
"grupa I de munca in proportie de 85% (cu participare 85%) si grupa II de munca in proportie de 15% (cu participare 15%) " ceea ce este eronat, eu solicitand "grupa I de munca in proportie de 85% (cu participare 100%) si grupa II de munca in proportie de 15% (cu participare 100%) ".
Cerere care s-a admis de catre instanta. Dar s-au incurcat in procente cand sa scrie sentinta.
Adeverinta pe care am solicitat-o mi-a fost eliberata de catre cei care aveau arhiva, corect, asa cum am solicitat in actiune, ei au fost citati in instanta, stiau care este cererea mea, doar in sentinta se mentioneaza gresit.
In aceasta situatie considerati ca pot cere indreptarea? Deoarece doresc ca sentinta sa fie corecta, conforma cu ceea ce s-a solicitat, judecat si admis in instanta.
In cazul in care nu mi se admite cererea, pot cere rejudecarea dosarului?
Sau ce alta solutie am? Pentru ca nu pot lasa lucrurile neclarificate si necorectate, niciodata nu stii ce se poate intampla intr-o zi...
Multumesc anticipat.