Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
...
Stiu copii care pleaca la program cu sila totala pe ala de-si zice tata, doar pentru ca nefericitul copil a inteles ca altfel ajunge ma-sa la puscarie. Iar violatarul de suflet denumit tata urla la copil ca "autoritatile" i-au garanta dreptul. Nu-i e sila de el insusi, nu-i e mila de lacrimile copilului! Altul doar ca nu vomita intalnindu-se cu un derbedeu care-si ascunde veniturile spre a nu-i plati pensia si nu-i cumpara nici macar rechizite, un alt nemernic are program de la ora 11 dimineata si ii cere mamei sa stea cu copilul in fata portii sa-l astepte. Pe la 2 cei doi intra in casa, sa mai si manance ne-dezamagitul copil, caci interesul superior i-a fost asigurat stand trei ore la poarta de l-au urinat cainii. Mananca copilul, se culca apoi dupa ora 3 apare derbedeul cu politia. Va plac exemplele? Ziceti ca nu sunt adevarate si va consolati cu asta? Aveti tot dreptul sa va consolati cu ce explicatii doriti, dar nu si dreptul de a judeca niste mame aduse la disperare de o lege imbecila care da dreptul la un comportament de animale fata de copii.
Multumesc pentru felicitari dar nu consider ca am decat meritul de a fi parinte!
Copilul meu a ales sa ramana cu mine iar eu i-am respectat alegerea si am luptat sa se concretizeze.
Cat priveste acele documente abstracte, ele chiar conteaza! Pe baza lor se pot lua deciziile privitoare la "interesul superior" al copilului. Care interes nu este corect inteles intotdeauna...
Si tot pe baza acelor documente parintele nerezident isi "umfla muschii" si-si cere "drepturile" consfintite de lege, uitand de obligatiile morale si firesti de parinte!
Ce m-a deranjat in aceasta discutie e faptul ca se generalizeaza in continuare ideea ca tatii sunt niste nemernici!
Din frustrarile unora am ajuns sa fim categorisiti toti la fel desi cunosc multe exemple care dovedesc contrariul.
Din mame si sotii devotate, acestea s-au transformat peste noapte in niste "domnisoare" indragostite, fara obligatii...
Concret, la problema pusa in discutie de storm77, la fel consider si eu ca trebuie procedat: apel, asteptat motivarea instantei si continuarea procesului in apel...
Asteptati-va totusi la taraganarea procesului care poate dura pana dupa excursia programata...
Din pacate, legislatia ii ajuta pe acesti indivizi care-si amintesc de faptul ca sunt parinti doar cand vor sa fie "Gica contra".
De ce nu sunt si ei sanctionati cand nu respecta (nu vin) la programul de vizita?
De ce nu li se cer 1000 lei pentru fiecare zi in care trebuia sa-si viziteze copilul si n-au venit?
Daca ar fi asa, ati vedea cat de maleabile ar fi relatiile intre doi fosti soti cu privire la copil!
In cazul meu, copilul a fost sanctionat de mama prin neplata pensiei alimentare ("enorma" dealtfel_ 180 lei) si dezinteresul total fata de el, datorita faptului ca a indraznit sa ma aleaga pe mine ca parinte rezident contrar rugamintilor si amenintarilor ei.