avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cererea de apel, demontaţi fiecare argument al instanţei, prin care motivează respingerea cererii dvs.
Deschideţi o acţiune pentru exercitarea autorităţii părinteşti unice, de către dvs. Din nenorocire, veţi avea parte de aceeaşi instanţă, oricâte noi procese veţi avea cu tatăl copilului dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti grija sa declarati apel in cele 5 zile si apoi sa va motivati apelul in alte 5 zile. Cititi hotararea de respingere a primei instante si cautati motivarea. S-ar putea sa nici nu existe, bunul plac al judecatorului fiind absolut suficeint. Daca identificati motivarea, subliniati fiecare argument din ea si combateti-l punctual. Restul motivelor dvs, cum ar fi neplata pensiei, dezinteresul fata de copil, etc pastrati-le pentru la urma, pentru "coloratura" cauzei. Asa cum s-a afirmat aici, acestea nu prea conteaza. Instantele sunt de parere ca minorul creste prin fotosinteza si ca tatal are drepturi, pe care le exercita cand si cum vrea, mama avand exclusiv obligatii, punctuale si sanctionabile pe mai multe cai si de mai multe ori.
Mi s-a parut foarte interesanta situatia ca instanta a ascultat minorul care a declarat ca doreste sa plece cu dvs in strainatate. N-ar vrea onorata instanta sa asculte minorul si cand spune ca nu vrea sa plece la programul de vizitare, caci zic si eu, pe cat de matur sau imatur e copilul cand afirma ca vrea la Londra sau nu, tot la fel e si cand spune ca vrea sau nu vrea la program cu tatal sau nu?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator
Probabil ca ati ales o perioada care se suprapunea pe dreptul tatalui la legaturi personale, asa cum a fost acesta statutat printr-o sentinta definitiva. Nu e bine sa nu respectati dreptul castigat de o alta persoana.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi pare rau sa va dezamagesc insa prietenul de care tot povestesc a cerut suplinirea acordului mamei pentru tratamentul de urgenta al copilului in tara. S-a prezentat cu rapoarte medicale si tot iar judecatoarea a respins pentru ca a audiat copilul si a spus ca nu i se pare ca ar avea probleme. Judecatorul e si medic mai nou. Deci daca unui copil i se ia sanatatea si dreptul la o viata normala, ce doriti dumneavoastra, vacanta cu copilul este lux.
Oare nu au suplinit acordul pentru ca in perioada respectiva tatal absent avea program de vacanta?
Acesta a depus intampinare?
Mi se pare incredibil ce citesc.

Mi s-a parut foarte interesanta situatia ca instanta a ascultat minorul care a declarat ca doreste sa plece cu dvs in strainatate. N-ar vrea onorata instanta sa asculte minorul si cand spune ca nu vrea sa plece la programul de vizitare, caci zic si eu, pe cat de matur sau imatur e copilul cand afirma ca vrea la Londra sau nu, tot la fel e si cand spune ca vrea sau nu vrea la program cu tatal sau nu?

Si in cazul de care povestesc a fost audiat copilul insa intrebarile nu au avut nimic de-a face cu subiectul ordonantei.
Cred ca judecatorii inca nu inteleg cum este cu aceste audieri. Ei stiu ca trebuie sa bifeze ca au audiat copilul, nu stau sa judece mai mult. Iar in rest, daca au o zi proasta si nu le place de fata ta....ghinionul copilului, sta acasa si sta fara medic.
Nu exista nici un caz in care un judecator sa fie tras la raspundere pentru o sentinta aberanta?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
When, utilizator

in cazul prezentat de user instanta nu avea nici un motiv sa nu suplineasca acel acord, mai ales daca tatal nu se prezinta la programul de vizita.
Stimate initiatoare a topicului, ar fi o varianta sa oferiti de dragul instantei posibilitatea ca tatal sa ia copilul mai mult in alta perioada in locul celei in care e plecata cu dumneavoastra? Nu ca s-ar prezenta....din cate inteleg.

Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)