avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Are program de vizita in acea perioada de 4 zile. Am fost de acord sa le compensez dar nu este interesat.
Din pacate instanta nu a dat o motivare inca, desi am inteles ca ar fi trebuit.
Cele 5 zile pentru apel se incheie luni.
In alta ordine de idei tocmai m-a sunat fostul sa jubileze ca a castigat. Cuvintele lui au fost " iti place cum an mintit in instanta? De acum tot asa o sa se intample"
Am avut avocat. Doar de anul acesta avem custodie comuna. Si am mai calatorit in Asia si Europa cu copilul de 2-3 ori pe an si ne-am intors. Asta a fost si problema fostului : calatorim prea mult
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti apel. Neaparat.
Dovediti cu martori ca acesta nu vine la programul de vizita. Dupa fiecare week-end in care nu a venit dati mailuri si notificari prin care spuneti ca l-a asteptat copilul, ca a suferit ca nu s-a prezentat.
Plateste pensia alimentara?
Daca nu, plangere la politie.
In apel e important sa dovediti ca tatal nu vine la programul de vizita.
De asemenea, dupa mai multe mailuri si mai ales cu mai multi martori, cereti diminuarea programului de vizita.
Eu unul sper insa ca o sa castigati apelul. Acolo ar trebui sa dati de alti judecatori, mai zdraveni la cap.
Stimate user,
Daca aveti dreptate si tatal nu vine la program cu anii, veti avea castig in apel. Nu prea inteleg, daca tatal oricum nu vine deloc cu anii, de ce ati mai oferit "compensatie"?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta "domnul" s-a plans cat de afectat este ca nu reuseste sa-si vada copilul pentru ca eu ii interzic si ca tare ar vrea Craciunul asta sa si-l petreaca cu copilul.... adica nu acest week-end sau peste doua ci taman de Craciun cand vrem sa plecam.
Asa ca am fost de acord cu compensatia zilelor propuse de avocatul meu chiar peste numarul lor pentru ca stiu ca nu vine oricum.
In plus tot copilul a declarat ca tata nu a venit sa-l vada de 2 ani si ca il suna foarte rar(de obicei cand este vreo infatisare)
Exceptand ordonanta, extista si alt proces deschis de tata pentru a-si vedea copilul? executare silita?
Cum a demonstrat ca dumneavoastra ii interziceti?
Lasati ce a spus copilul, e inca mic , nu are de unde sa stie daca in week-end-ul in care vine tatal dumneavoastra nu plecati cu el.
E important sa demonstrati fara urma de indoiala ca acesta nu vine. Doamna Proastasatului a avut acum mai mult timp o idee buna cu executorul. Poate ne-o impartaseste.

In plus tot copilul a declarat ca tata nu a venit sa-l vada de 2 ani si ca il suna foarte rar(de obicei cand este vreo infatisare)

despre ce infatisari e vorba? Deduc ca e o poveste mai complicata la mijloc.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)