avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat concediu de o luna pentru ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat concediu de o luna pentru ccc

Buna ziua. Unul dintre salariati cere sa ia concediu de crestere copil de o luna, conform art. 11 din OU 111/2010, pentru ca sotia sa inceapa sa lucreze din momentul cand copilul implineste 23 luni. Cum se procedeaza? Se acorda concediul respectiv la cerere? Se suspenda contractul individual de munca? ce alti pasi trebuie urmati pentru a fi in conformitate cu legea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 8 Decembrie 2017
Se acorda concediu si se suspenda c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.
Multumesc. In cazul in care nu-si mai ia sotul concediul de o luna dar va ramane tot sotia si pentru ultima luna de concediu pentru crestere copil (fara indemnizatie asa cum prevede legea) pentru acea luna se mentine vechimea ei in munca? daca da, conform caror prevederi legale?
Sotia nu poate sta in CCC in ultima luna .....ea poate opta doar pentru CFS sau pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.


Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
da, concediu fara plata de o luna in continuarea CCC... dar pentru acel concediu fara plata, pentru luna respectiva, se mentine vechimea in munca in baza art. 11 alin 3 din OU 111/2010? Multumesc.
Intrebati mai bine la AJPIS despre aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu doreste sa beneficieze de 1 luna cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua Am o salariata aflata in concediu crestere copil 1 an. Sotul acesteia nu doreste sa beneficieze de luna de concediu crestere copil (indeplineste ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)
Concediu obligatoriu tata de minim o luna si pfa nikolay2 nikolay2 Buna ziua, Sotia are deja un an si 10 luni de concediu ingrijire copil si ne apropiem de momentul cand eu ar trebui sa intru in concediul obligatoriu de o ... (vezi toată discuția)