avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare regulament intern

ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern?
abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:02, 9 Octombrie 2009
Regulamentul intern este o prerogativa a angajatorului. El intocmeste acest regulament cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, cf. art. 257 din Codul muncii.
regulamentul se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efecte de la data incunostiintarii acestora.

Daca salariatii refuza semnarea lui, inseamna fie ca doresc modificari a unor prevederi ale acestuia, fie nu au fost consultati in elaborarea lui.

Va propun sa stati de vorba cu reprezentantii salariatilor, sa incercati sa determinati punctele/prevederile care sunt contestate de acestia si sa negociati forma finala.

Altfel, controlul legalitatii dispozitiilor cuprinse in regulamentul intern este de competetenta instantelor judecatoresti, asa cum rezulta din art. 261 (2) din Codul muncii
1. Regulamentul intern se intocmeste de catre angajator. Daca salariatii nu sunt de acord, si considera ca acesta contine prevederi ilegale, ei pot face contestatie la instanta judecatoreasca.
2. Regulamentu se semneaza da catre salariati ca au luat la cunostinta, nu ca sunt de acord cu el. Spuneti-le acest lucru.
3. Conform art.259(4) din Codul muncii Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului. Afisarea sa se faca intr-un loc vizibil pentru toti salariatii.
4. Luati legatura cu ITM sa va sfatuiasca cum sa procedati deoarece ITM are competenta de a va verifica in legatura cu aceasta problema.
~ Conținut șters la cerere ~
Reprezentantii salariatilor au semnat regulamentul - deci consultarea s-a realizat.

De asemenea, regulamentul a fost afisat.

Insa, pentru a face dovada ca au luat la cunostinta, as fi vrut sa am si semnaturi.

Oare nu pot incepe cercetarea disciplinara pentru a aplica avertismente?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara ginnyy ginnyy cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier? va multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara monik monik buna ziua! am si eu 2 intrebari legate de regulamentul de ordine interiaora al unei SC: 1. pentru aducerea la cunostinta salariatilor, este nevoie ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara marianalutetia marianalutetia Sunt de curand angajata la o societate SRL si mi s-a cerut sa concep un ROI (exista unul total depasit de noutatile legislative, si cu masuri abuzive). Am ... (vezi toată discuția)