avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partial

In momentul de fata sunt in pensie de invaliditate de gradul III, din 01.07.2016. La aceasta data aveam deja conform calculu Casei de pensii 36 de ani vechime si varsta de 55 de ani. Astfel in februarie 2018 implinesc 57 de ani, am 4 ani lucrati peste stagiul de cotizare de 32 de de ani si doresc sa trec la pensie la limita de varsta partial anticipata (voi avea o penalizare de 18%). Va rog sa imi spuneti care sunt documentele de care am nevoie, cand pot sa depun documentele si daca voi primi mai multi bani (eu asa cred).
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:42, 23 Octombrie 2017
dar am pensie gr. III, de patru ore chiar credeti ca este avantajoasa atunci cand am fara pensia de invaliditate ( 1 an si 5 luni) 36 de ani stagiu (fara cursuri de facultate la zi si fara pensia de invaliditate) la pensia de limita de varsta trebuie sa am 62 de ani si 32 de ani stagiu. Deci in februarie cand implinesc 57 de ani am dreptul la pensie anticipata - dar am 4 ani peste stagiu. Rezulta o penalitate de 18%
Pensia de invaliditate este fara penalizare.
Se calculeaza ca si cera de limita de varsta.
In concluzie:
Daca ramaneti in pensie de invaliditate veti mai castiga la pensia actuala ceva in plus pentru perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Daca va depesionati si veti trece la pensie anticipata partiala veti avea o penalizare de 18% pentru cei 5 ani de anticipare si veti mai pierde si majorarea pentru perioada de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 55 ani si stagiu de cotizare 36 ani badriana44 badriana44 Sunt femeie si doresc sa ies la pensie (anticipata partiala) in 2016. am implinit 55 ani in februarie 2016 si am un stagiu de cotizare de 36 ani. se poate? (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Georgetaberger Georgetaberger Buna ziua!Am un stagiu de cotizare de 36 ani din care 12 ani in grupa II de munca.sunt nascuta pe 22.09.1962.Doresc sa stiu cu cat mi se reduce varsta de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pio pio nascuta decembrie 1962,29 ani si noua luni vechime ,la ce virsta si in ce conditii ma pot pensiona (vezi toată discuția)