avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordin ancpi 134/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordin ancpi 134/2009

am un teren de aprox 600 mp conform actelor de proprietate. in realitate acesta are aprox 900mp cf masuratori. in momentul in care am facut cadastru nu am mai gasit hotararea judecatoareasca prin care se castigase si suprafata pe care o am in plus cei 300 mp.
acum as vrea sa refac cadastru si sa includ si cei 300 mp prin procesul de vecinatate conform ordinul ancpi nr 134/2009.
cadastristul imi spune ca acest proces tb semnat si de primarie. primarul nu vrea insa sa semneze intrucat a mai semnat alte astfel de procese si a fost chemat in instanta intrucat cei care au semnat initial s-au razgandit...
cum as putea proceda? cu vecinii am discutat si imi semneaza procesul verbal. in ordin nu am gasit unde scrie ca trebuie semnat si primar.
ma gandesc ca se solicita semnatura primarului in calitate de proprietar al domeniului public, in cazul in care una dintre laturi se invecineaza cu domeniul public.
in cazul meu nu am vecin pe nicio latura statul - domeniul public. pe toate laturile am vecini proprietari persoane fizice, iar accesul la imobil se face pe proprietatea unuia dintre vecini intrucat am creat servitute. as putea sa scap doar cu semnatura vecinilor si sa nu mai am nevoie de cea a primarului in acest caz?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 13:36, 8 Octombrie 2009
Evident nu aveti nevoie de semnatura primarului. Sunt suficiente semnaturile vecinilor. Cadastristul greseste.
Din practica am constatat ca intr-adevar semnatura primarului si stampila Primariei se aplica pe spatiul corespunzator domeniului public (strada, drum) in Procesul-verbal de vecinatate. Cereti sfatul altui cadastrist sa vedeti ce va spune.
multumesc mult pentru raspuns.

intre timp am aflat ca mai am o problema. proprietarul unuia dintre imobile este decedat, si nu stiu pe cine sa trec in procesul de vecinatate intucat desi acesta a decedat de ani buni, nu a fost facuta succsiunea, nu a fost intocmit certificatul de mostenitor. in imobilul respectiv locuieste sotia impreuna cu copiii. insa nu stiu daca imobilul a fost detinut de cel decedat inaintea casatoriei sau daca a fost mostenire. practic nu stiu cine este proprietar si cine trebuie sa semneze procesul.

avand in vedere ca sotia decedatului locuieste acolo de foarte mult timp, cunoaste situatia imobilelor, ea este cea care achita impozitele la primarie... este de ajuns daca semneaza ea in procesul de vecinatate. eu nu am de unde sa stiu toti mostenitorii... dar nu vreau nici sa ma trezesc peste ani ca ataca cineva procesul verbal....

multumesc anticipat,
Ar fi bine ca procesul-verbal de vecinatate sa-l incheiati numai dupa dezbaterea succesiunii vecinului decedat, intrucat pana atunci nu puteti avea siguranta ca cel care semneaza va avea si calitatea de mostenitor al defunctului, respectiv proprietar al imobilului invecinat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot vinde teren, datorita lipsei semnaturii vecinului sflorin_1316 sflorin_1316 Vand casa cu teren. Banca persoanei care cumpara are pretentia intabularii adresei postale si a casutei de scule. Pentru asta, a fost nevoie de noi masuratori ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de vecinatate - poate fi atacat in instanta? EduardMarinescu EduardMarinescu Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea ... (vezi toată discuția)