avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... VECHIME IN INVATAMANT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

VECHIME IN INVATAMANT

Buna seara, Sunt cadru didactic titular cu o vechime de 27 de ani si abia anul acesta am trecut la categoria de salarizare 》25 deoarece intre 2008 si 2010 am fost in concediu de crestere copil. Am inteles ca exista lege care se aplica cu 2006, comform careia nu imi este afectata vechimea in invatamant de acest concediu. Daca este as vrea sa stiu numarul legii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MarinaPintea , utilizator 15:33, 24 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ianuarie 2007, perioada CCC constituie vechime în munca şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta. ..... este vorba de OUG 148/2005, in cazul dvs.

[ link extern ]
Bună ziua,
Revin, pentru că la școală mi s-a spus că în 2010 când m-am întors din concediu de creștere copil era deja în vigoare o hotărâre care anula acea ordonanță de care mi-ați spus, așa că, în concluzie, am pierdut doi ani vechime. Aș vrea să știu, dacă se poate, sub incidența cărei legi ne aflam în timpul concediului meu (2008-2010) și după aceea.
Vă mulțumesc!
Nu exista nicio hotarare care sa anuleze o OUG ... va induc in eroare .. intrebati la Ministerul Muncii si vedeti ca raspunsul este acelasi ca si cel de mai sus .

In perioada 2008 - 2010 era in vigoare OUG 148/2005
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu mă refer la vechimea în învățământ și nu la vechimea în muncă. acea ordonanță nu face referire la așa ceva. De ce aș întreba Ministerul Muncii când eu aparțin Ministerului Educației?
Si daca apartineti de Ministerul Educatiei , are vreo importanta?

Cand deschideti un topic prezentati toate datele , citez : ... "... am pierdut doi ani vechime. "

Nu se mentioneaza despre care vechime este vorba ...!!?? .....

Ca o alta paranteza, nicio Hotarare de Guvern nu poate abroga o Ordonanta de Guvern (principiul ierarhiei actelor normative)

Alte discuții în legătură

Calcul vechime efectiva Miruna122 Miruna122 As dori sa stiu ce perioada de timp se elimina in calculul vechimii in invatamant in conditiile in care : - lucrez din septembrie 1994 si nu am alte ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijirea copilului este considerat vechime in munca si in serviciu? vradu97 vradu97 Buna ziua, sunt profesor angajat la 1 septembrie 2000. In perioada 1 febr. 2007- 1 sept. 2008 m-am aflat in concediul de ingrijirea copilului. In lunile spt. ... (vezi toată discuția)
Incadrare transa de vechime in invatamant abagnes abagnes se poate sa aflu care este incadrarea corecta in invatamnt a unui personal didactic care a fost angajat la 1 oct. 2004, si care in 5. ian 2010 a intrat in ... (vezi toată discuția)