avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize impuse de medicul de medicina a muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize impuse de medicul de medicina a muncii

Un lucrator poate sa isi faca analizele in alta parte decat in locul in care ii dicteaza medicul de medicina a muncii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:10, 23 Octombrie 2017
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale poate trimite lucratorul sa efectueze analize suplimentare celor din fisa corespunzatoare din anexa 1 la HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor
-pct. 4 Observatii
b) medicul de medicina muncii poate solicita, daca considere necesar, pentru confirmarea unui diagnostic, examenul unui medic de alta specialitate, dar decizia de aptitudine in munca ii apartine in totalitate.
Toate serviciile medicale suplimnetare ca si examinarea medicala efectuata de medicul specialist de medicina muncii se platesc conform prevederilor din contractul incheiat intre firma si medic. Daca se efectueaza analizele/ controalele suplimentare in alte locuri decat cele mentionate in trimiterea medicului specialist de medicina muncii, nu se mai poate face decontul de cheltuieli.
Multumesc pentru raspuns! Daca eu aleg sa fac analizele in alta parte din motive de confidentialitate, medicul le ia in consideratie si le considera valabile?
Confidentialitatea analizelor este prevazuta de legislatie. HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.46 Dosarului medical îi sunt aplicabile prevederile art. 21-25 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/ 2003, referitoare la dreptul la confidentialitatea informatiilor si viata privata a pacientului.
Am explicat deja, de ce analizele suplimentare trebuie efectuate conform trimiterii medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces al companiei la analizele medicale Razvanov Razvanov Salut, Compania la care lucrez ne-a oferit un pachet medical la Medicover. Am folosit diverse beneficii ale pachetului si sunt interesat sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)
Fisa medicina muncii/aptitudine markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am dori sa intreb si sper sa si primesc un raspuns la niste nelamuri legate de contractul individual de munca: -exista posibilitatea intocmirii ... (vezi toată discuția)