avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Acces al companiei la analizele medicale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Acces al companiei la analizele medicale

Salut,

Compania la care lucrez ne-a oferit un pachet medical la Medicover.

Am folosit diverse beneficii ale pachetului si sunt interesat sa stiu daca firma are acces la rezultatele analizelor pe care le-am facut in cadrul policlinicii.

Multumesc, Razvan
Cel mai recent răspuns: Razvanov , utilizator 22:50, 15 Martie 2019
Banuiesc ca pachetul medical oferit nu are legatura cu examinarea medicala periodica prevazuta de HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, care mentioneaza:
-art.29 (2) Serviciul de medicina muncii care asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi şi va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde în principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum şi recomandări medicale privind promovarea sănătăţii la locul de muncă.
Daca nu include aceasta examinare medicala periodica, obligatorie pentru toti lucratorii, angajatorul nu are acces la rezultatul analizelor medicale efectuate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Chiar daca pachetul include examinarea medicala periodica conform H.G. 355/2007, firma nu poate si nu trebuie sa aiba acces la rezultatele analizelor dvs. sau la eventualele diagnostice. Angajatorul va fi informat doar despre aptitudinea sau inaptitudinea angajatului pentru exercitarea functiei, fara sa ii fie oferite informatii referitoare la un diagnostic ce ar putea duce la o conditionare a aptitudinii sau o inaptitudine, fie ea temporara sau permanenta. Dosarul medical se pastreaza la furnizorul de servicii medicale, iar raportul anual intocmit nu este niciodata nominal. Singura exceptie de la protejarea confidentialitatii diagnosticului sunt cazuri de boala profesionala, atunci cand angajatorul va fi informat de catre acel diagnostic.

"HG 355/2007
ART. 46 Dosarului medical îi sunt aplicabile prevederile art. 21-25 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, referitoare la dreptul la confidenţialitatea informaţiilor şi viaţa privată a pacientului."

Astfel, ca aspect general, nu, angajatorul nu are acces la rezultate de analize sau diagnostice.

O zi buna!

Multumesc, Gheorghe si Mihai!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)
Analize impuse de medicul de medicina a muncii D. Iftodi D. Iftodi Un lucrator poate sa isi faca analizele in alta parte decat in locul in care ii dicteaza medicul de medicina a muncii? (vezi toată discuția)
Pastrare si raspundere pt. confidentialitate ? - pt. rezultate controlul medical periodic oanaportar oanaportar Institutie publica, personal contractual. Saptamana trecuta toti salariatii institutiei au facut controlul medical periodic. Rezultatele au fost ... (vezi toată discuția)