avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? Tatăl a decedat în urmă cu o săptămână

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta:
Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a participat la cresterea lui. In urma cu o saptamana tatal a decedat in urma unui accident rutier. In uma acestui eveniment neplacut mama doreste sa deschida actiune pentru stabilirea paternitatii. Putem cere in instata stabilirea paternitatii numai pe declaratiile martoriloe?
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:40, 25 Octombrie 2017
Buna seara,
Da, puteti cere.
Va fi greu de stabilit dar nu imposibil.
Mai mult, exista posibilitatea si unui test ADN daca inainte sau dupa decesul presupusului tata s-au prelevat probe biologice cere nu au fost distruse,
Solicitati de urgenta spitalului unde a fost internat si, eventual , IML-ului pastrarea probelor biologice pentru testul ADN.
Există un caz celebru, cel al ziaristului Dumitru Tinu, decedat şi el în urma unui mult controversat accident rutier. Fiul său nelegitim a cerut, şi obţinut, în instanţă, recunoaşterea filiaţiei. Dar fiind mulţi bani în joc, procesul a fost unul de durată; nu cât cel al "prinţesei" Anastasia Romanova, care a durat 45 de ani!
Daca tatăl a achitat întreținere și vizita copilul ati avea sanse cu martori daca nu are ca tata în act pe alt bărbat.
Dacă însă se contesta de ceilalți moștenitori obligatoriu se va face testul ADN.
E bine să va grăbiți sa deschideți procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Testament senseishogun senseishogun tatal decedat are un copil dintr-o casatoria legala si un altul dinainte de a se casatori,evident cu o alta persoana decit sotia din momentul decesului.Am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj legal ContSters190540 ContSters190540 Buna ziua.Am trait in concubinaj legal timp de 3 ani in Belgia;fostul concubin a murit in accident cu o saptamana in urma.Intrebarea mea este:cu foarte multi ... (vezi toată discuția)