avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

tatal decedat are un copil dintr-o casatoria legala si un altul dinainte de a se casatori,evident cu o alta persoana decit sotia din momentul decesului.Am aflat ca tatal a lasat un testament ' de care stie fostul sau avocat, prin care lasa o anume parte din mostenire copilului nelegitim.Sotia supravietuitoare si copilul lor ,major , stiu de acest testament dar nu vor sa se afle sub nici o forma.
Intrebarea este daca copilul nelegitim,major si el poate face demersuri legale pt a intra in posesia mostenirii sau macar a afla continutul testamentului.poate fi tinut secret acest testament?Este legala tinerea secreta a acestui testament?Ce pot face sotia cu copilul legitim impotriva acestui testament?
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
senseishogun, utilizator
Cel mai recent răspuns: Buligageorgiana , utilizator 18:07, 8 Aprilie 2021
Daca acel copil (nelegitim cum il numiti dvs) are in certificatul de nastere numele tatalui , atunci inseamna ca l-a recunoscut si are exact aceleasi drepturi la mostenire ca si copilul din casatorie!
B-)
acel copil nu ii poarta numele in certificatul de nastere.stia doar tatal decedat in urma unor investigatii private si un cerc restrins de cunostinte.
buna seara!
fiul nerecunoscut de catre defunct poate face demersuri in vederea stabilirii filiatiei fata de acesta din urma.
oricum pt acest fiu, termenul de optiune succesorala va curge de la data stabilirii- prin hotarare judecatoreasca a legaturii de rudenie.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
Sorry....nu sunt de acord cu Ioana...a demonstra filiatia dupa ce tatal a decedat este aproape imposibil....foarte greu da dreptate instanta unor astfel de ""mostenitori"" care apar imediat dupa ce persoana moare. De ce nu s-a cerut stabilirea paternitatii in timpul vietii?
copilul din afara casatoriei, are posibilitatea pe tot parcursul vietii sa isi stabileasca filiatia fata de tata.
daca tatal a decedat, actiunea se va introduce impotriva mostenitorilor sai.

Alte discuții în legătură

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? tatăl a decedat în urmă cu o săptămână sanda2s sanda2s Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta: Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)