avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pt un teren fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pt un teren fara titlu de proprietate

As dori sa stiu daca si cum se poate obtine un act de proprietate pentru un teren agricol dintr-o zona de munte care nu a fost niciodata colectivizata. Primarul comunei spune ca nu s-au dat niciodata titluri de proprietate si mi-a eliberat doar adeverinta de rol (nu e valabila la succesiune). Nu stiu in ce baza s-a constituit rolul, daca nu exista act de proprietate!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:26, 23 Octombrie 2017
Buna ziua,
Pentru rezolvarea problemei dumneavoastra, este necesar sa cunoasteti modul si momentul in care terenul a intrat in patrimoniul autorilor dumneavoastra (parinti, bunici, strabunici etc.) Aceste detalii se pot afla printr-o solicitare scrisa facuta la Biroul de Taxe Locale al localitatii respective.
Autoritatea publica este datoare sa va furnizeze aceste informatii.
Doar in momentul stabilirii conditiilor in care terenul v-a intrat sau v-ar putea intra in patrimoniu, pot fi stabilite modalitatile de emitere a titlului de proprietate.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Admin, administrator
Buna ziua,
Va trebui sa solicitati un istoric de rol si sa solicitati o adeverinta din care sa rezulte in baza caror acte s-au facut inscrierile la capul de rol.
In mod normal exista acte de proprietate vechi dar... asta este.
Daca nui veti reusi sa dezbateti succesiunea va trebui sa solicitati emiterea actelor de proprietate de la Prefectura judeteana dar pentru asta va trebui sa faceti masuratori cadastrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare teren costin_justina costin_justina Care este cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a instraina un teren a carui situatie este urmatoarea:Terenul respectiv este o livada si impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate nellu_17 nellu_17 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in anul 1995, am intrat in posesia unui titlu de proprietate eliberat ca urmare a depunerii cererii de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)