avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiuni

In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. imprejmuita cu un gard, in comuna Dobreni, judetul Neamt (terenul apartinea tatalui sau)
Casa de locuit si anexele au fost construite cu aprobarea autoritatilor locale de la acea data deoarece,dupa finalizarea constructiei a fost inregistrata in Registrul Agricol al comunei Dobreni.
Precizez ca din anul 1959 si pana astazi am platit taxe si impozite pe teren in suprafata de 600 mp.,casa si anexele gospodaresti ,folosim in mod continuu,neintrerupt,netulburat, public,.utila si sub nume de proprietar potrivit certificatului fiscal emis de catre Primaria comunei Dobreni, judetul Neamt.
Suprafata de teren de 600mp. de teren a fost trecuta din EROARE in titlul de proprietate emis in 1998 al bunicului meu iar tatal meu la acea data nu a facut nici o contestatie.
Casa este acum proprietatea mea dar nu si terenul de sub ea
Bunicul are 9 mostenitori dar numai 6 au drept de mostenire, ceilanti 3 au primit ca zestre pamant, ei renuntind in favoarea celor 6
Ce sanse am ca sa obtin pamantul pt. care am platit taxe si impozite 50 ani prin uzucapiuni stiind ca numai unul din cei 6 mostenitori este impotriva?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:35, 9 Februarie 2010
In ptimul rind trebuie solicitata anularea partiala a titlului de proprietate unde sunt uinclusi cei 600 m.p. pe cosiderentul ca tatal dv. si apoi dv. l-a uzucapat invocind jonctiunea posesiilor/ Puteti reusi acest lucru sui in partaj daca mostenitorii nu se opun si faceti o tranzactie, iar daca se opun pentru a evita un proces de care v-am vorbit terenul de 600 m.p. poate cadea in lotul dv/
Eu cred ca este vorba mai repede de o corectare a unei erori materiale la emiterea TP (corectare care se face in baza legii 18/1991 de catre comisia judeteana de ff, impreuna cu OCPI-ul, la propunerea comisiei locale de ff). Dupa radierea acelei suprafete din TP al bunicului (motivatia comisiei locale este aceea ca in mod eronat s-a trevut acea suprafata, intrucat nu a figurat niciodata ca proprietatea bunicului la colectivizare), incercati sa obtineti Ordinul prefectului de constatare a dreptului de proprietate pentru curte, in baza art. 23 din legea 18/1991:
Actele se depun la primarie si constatu din:
- cerere;
- copie acte stare civila ale tatalui;
- extras registrul posesori 1990 (de la primarie);
- extras registru agricol 1986-1990 (de la primarie);
- istoric de rol fiscal, privind plata impozitelor;
- o schita cadastrala a terenului in cauza.
Primaria va inainta dosarul catre prefectura, unde se va intocmi documentatia necesara. sa speram ca astfel veti scapa de o costisitoare actiune in uzucapiune prin instanta:)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ovidiu19 ovidiu19 Buna ziua. Am cumparat o cladire cu teren aferent acesteia in suprafata de 332 m.p. de la un proprietar, cu contract de vanzare cumparare prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)