avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantum poprire venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantum poprire venituri

Am o datorie de plătit la ANAF , mi s-a pus poprire pe salar, mi se oprește 1/3. dar venitul meu este de 600 lei. Se calculează poprirea la venitul de 600 lei , sau exista un venit minim care nu poate fi executat(poprit) ?
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
radu.radauti72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:16, 26 Octombrie 2017
Nu exista un venit minim care sa nu poata fi poprit in Romania. Cu toate ca nu stiu cum se poate trai din 600 lei iar banii incasati de la d-voastra sunt o suma infima fata de cei pe care ar trebui sa-i incaseze de la [...cenzurat...] nu puteti face nimic altceva decat sa platiti.
Art 728 cpc (3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum. In cazul dvs va poate retine 67 lei lunar. ANAFul a facut poprirea fara sa stie ce venit aveti. Trebuie sa discutati cu angajatorul sau cu banca daca venitul il incasati prin cont bancar ca dansii ar trebui sa cunosca prevederile legii si sa le aplice.
Nu se poate face poprire pentru un venit sub pragul intangibil de 50% din salariul minim NET pe economie.
În prezent acest prag este de 532,50 lei, și orice poprire se va face numai asupra sumei care depășește acest prag.
De exemplu, ai o pensie în cuantum de 632,50 lei, ți se va popri numai cei 10 lei care depășește cuantumul a 50% din salariul minim net.
Baza legală: ART. 729, alin. 3 din NCPC.
Va mulțumesc pentru lămuriri.
e vorba de 100 lei nu de 10 daca are o pensie de 632,5 lei

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire salar 900 lei brut deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare. Pentru un salariat care are CIM cu 4 ore/zi si salar brut 900 lei brut/ 694 lei net (salar de baza cu o persoana in intretinere) ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra veniturilor salariale de catre un executor judecatoresc bozatanta bozatanta Buna ziua! Mi s-a infiintat o poprire asupra veniturilor salariale in calitate de girant intr-un contract de credit.Venitul meu net este de 508 lei pe un ... (vezi toată discuția)
Suma poprita Dana Sirean Dana Sirean Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri ... (vezi toată discuția)