avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj imediat dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj imediat dupa cic

am o mare nelamurire:am terminat concediul de crestere copil pana la 2 ani azi,7 oct.am lucrat 2 ani la o gradinita particulara ,care spun ei a intrat in lichidare.,si mai fuctioneaza inca un an,pana in vara adica,,,ma rog ,este o asociatie religioasa,si pe postul meu au angajat o ruda ,cand am depus cererea de revenire am avut surprinderea sa gasesc la grupa o alta ruda de a lor ,,care este in cic pana pe 27 nov....luni de zile le-am spus ca daca nu au cum sa ma primeasca e o ,,,ma trimit in somaj,dupa ce au sustinut ca nu se poate ,pana la urama mi-au dat preaviz,,,dupa ce am luat cunostinta de preaviz,m-a sunat contabila ca defapt ma da direct in somaj,,,poate cineva sa ma lamureasca?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:18, 7 Octombrie 2009
Normal aveti dreptul al acest preaviz de 20 de zile lucratoare.
CCMUN 2007-2010:
art 74
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

Sunt drepturile dvs.
Daca nu le primiti le puteti solicita in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc stefy_kry stefy_kry Am si eu o problema , si anume: eu pe data de 22 august termin cic , am fost de am depus cererea de intoarcere la servici iar patronul mi-a spus ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? enelarisa2002 enelarisa2002 BUNA ZIUA,AS VREA SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ DUPA CIC. INAINTE SA INTRU IN CIC AM LUCRAT APROX.2 ANI SI ACUM PATRONII MI-AU ZIS CA NU MAI AU NEVOIE DE ... (vezi toată discuția)