avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate incadra la calomnie ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate incadra la calomnie ?

Un primar sesizeaza un minister privitor la emiterea in fals a unui document pentru o persoana fizica. Cercetarea administrativa demonstreaza ca documentk ekiberat este perfect valabil. Persoana fizica il poate actiona in instanta pe primar ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:06, 26 Octombrie 2017
Teoretic, da, poate sa-l actioneze in instanta pe primar, insa practic daca nu are probe privind intentia, reaua credinta si abuzul de drept, nu prea-i este de folos, adica primarul este obligat sa sesizeze daca are un dubiu privind un fals.
Calomnia nu mai este incriminata de Noul Cod Penal.Eventual doar pe cale civila ptr.daune morale,destul de greu.Nu sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pnsiei alimentare claudyamaria claudyamaria buna ziua,problema mea este ca sunt casnica momentan,si am in crestere un copil si trebuie sa platesc o pensie alimentara pentru copilasul din casatoria ... (vezi toată discuția)
Lezarea integritatii morale mmartel82 mmartel82 In conditiile in care o persoana avand calitatea de Presedinte al Asociatiei de Proprietari afiseaza la avizierul blocului (deci in loc public) un document ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios? antofel antofel Persoanei X i s-a facut plangere la politie de catre persona Y si a fost cercetat su aspectul savasirii infractiunilor de amenintare, insulta si calomnie, ... (vezi toată discuția)