avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata banci

Buna ziua . Am un coleg care acum 1 an a facut 5 imprumuturi in aceiasi zi de la 5 banci diferite, iar atunci cand a facut imprumutul el lucra si avea un salariu considerabil de bun . Anul acesta a iesit la pensie pe caz de boala , iar pensia nu mai este asa de mare ca si salariul pe care il avea cand a obtinut imprumuturile . Pana cand a iesit la pensie el platea ratele in fiecare luna asa cum era prevazut in contractele cu bancile , iar acum de cand a iesit la pensie pe caz de boala , plateste in fiecare luna sume dar mai mici decat platea inainte , fiindca nu mai poate achita intreaga suma .
Intrebarile mele sunt:
1. Daca el achita in fiecare luna , dar suma mai mica ( este de buna credinta )decat trebuia sa achite initial la toate cele 5 banci , ce pot sa-i faca bancile daca nu are cum sa achite suma stabilita in contract?
2.Pot oare bancile (daca el totusi achita in fiecare luna , dar sume mai mici) sa-l actioneze in instanta pentru ca nu achita suma prevazuta in contract ?
3. Daca il actioneaza in instanta cum se procedeaza si daca el are pensie si acasa , bancile pot sa-i scoata la licitatie casa , sau sunt obligate sa-i execute pensia , chiar daca el plateste in fiecare luna?
4. In cazul in care el achita lunar o suma la banci , bancile pot sa actioneze si asupra codebitorilor?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:53, 25 Octombrie 2017
Dacă are codebitori, băncile vor trece la executarea silită atât a titularului prin poprirea a 50% din pensie, cât și asupra codebitorilor.
Cu siguranță se vor îndrepta cu executarea și asupra casei unde locuiește, dar are posibilitatea să se apere prin contestație la executare.
Cele 5 credite adunate cât valorează în total, peste 10.000 sau sub 10.000 lei`?
sub 10.000 lei , dar acum are mai putin ca 1 an a achitat o parte din suma .
Dacă creanța este deja sub 10.000, executarea silită se va face numai prin poprirea pensiei.
La creanță de peste 10.000 se practică și urmărirea imobiliară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Se pot prescrie ratele de credit in perioada de executare? eagle_free eagle_free Buna ziua. Daca spre exemplu o persoana este in stadiul de executare silita asupra a 2 imprumuturi restante si are poprire pe contul cu salariu, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)