avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare manager transport care este si asociat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare manager transport care este si asociat

buna seara,
detin o firmă de transport marfă împreună cu soțul meu 50%/50%.El este si administratorul firmei. Dorim să obținem licența pentru activități conexe transportului rutier -activitati de intermediere si as vrea ca eu sa fiu coordonatorul de transport (detin certificat agreat de ARR).Este obligatoriu sa am contract de munca avînd în vedere că sunt asociată?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 17 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009.
art. 4 Managerul de transport
(1) O întreprindere care exercită ocupatia de operator de transport rutier desemnează cel putin o persoană fizică, managerul de transport, care îndeplineste cerintele prevăzute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:

(a) conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii;

(b) are o legătură autentică cu întreprinderea, cum ar fi aceea de a fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia, sau administrează întreprinderea sau, în cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă; si

(c) este rezident în Comunitate.
.....

Prin urmare, puteti fi manager de transport si fara c.i.m.
Buna ziua. Dar,in conditiile descrise initial, ca si manager transport care sunt asociat la o firma de transport, pot sa lucrez cu un contract full time la o alta firma care nu are nici o legatura cu transportul si implicit cu certificatul meu de manager transport? Sau mai pe scurt, pot lucra in paralel ca ...asistent medical?
Multumesc!
In speta,puteti lucra ca asistent medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator, sofer taxi, manager de transport Adela82* Adela82* Daca ma poate lamuri si pe mine cineva: sotul meu a cumparat o licenta taxi cu tot cu masina de la un pfa. pt acest lucru a fost nevoit sa isi faca srl. El ... (vezi toată discuția)
Buna seara! care este forma legala de angajare a unui manager ... constandache loredana constandache loredana Buna seara! Care este forma legala de angajare a unui manager de transport din afara unitatii? Inteleg ca exista aceasta posibilitate. Ne intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Licenta manager de transport - cum se colaboreaza? Inglourious Inglourious Buna seara, Socrul meu intentioneaza sa achizitioneze o masina pentru tractari auto - el avand carnet de soferi profesionist - acum uitandu-ma pe internet, ... (vezi toată discuția)