Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator, sofer taxi, manager de transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator, sofer taxi, manager de transport

Daca ma poate lamuri si pe mine cineva: sotul meu a cumparat o licenta taxi cu tot cu masina de la un pfa. pt acest lucru a fost nevoit sa isi faca srl. El este administrator, va fi sofer de taxi si manager de transport. Contractul ind de munca pe ce functie va trebui sa fie, pt a fi in regula, in cazul unui control? Am fost la Itm, raspunsul a fost: noi nu oferim consultanta...dar daca nu ei, atunci cine? Sper sa ne lamureasca cineva, ca fiecare persoana pe care am intrebat-o ne-a spus altceva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 23 Februarie 2019
Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009.
art. 4 Managerul de transport
(1) O întreprindere care exercită ocupatia de operator de transport rutier desemnează cel putin o persoană fizică, managerul de transport, care îndeplineste cerintele prevăzute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:

(a) conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii;

(b) are o legătură autentică cu întreprinderea, cum ar fi aceea de a fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia sau administrează întreprinderea, sau, în cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă; si

(c) este rezident în Comunitate.
.....

Prin urmare, poate fi manager de transport si fara c.i.m.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deasemeni, poate practica serviciul de transport taxi ( in conditiile expuse de dvs.) fara obligatia incheierii c..i.m.
In cazul unui control ITM , sa le spuneti sec cum au facut-o si ei cu dvs , ca sunteti administrator si va administrati singur afacerea din lipsa de angajati.
Daca totusi sotul, doreste sa incheie c.i.m. pentru a beneficia de vechime ..., etc... o poate face, dar nu este obligatoriu,
Legea 38/2003
Art. 26
(1) Pentru a putea practica transportul de persoane in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, conducatorul auto trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel putin 2 ani;
b) sa detina certificat de atestare profesionala valabil;
c) sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic;
d) sa aiba varsta minima de 21 de ani.
e) sa nu aiba mentiuni in certificatul de cazier judiciar privitoare la faptele prevazute la art. 9 alin. (1) lit. d) pct. 1.
(2) Certificatul de atestare se elibereaza de agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR pe raza careia conducatorul auto activeaza, in urma promovarii unui test-grila.
(3) Pentru a sustine testul-grila conducatorul auto trebuie sa prezinte la agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR urmatoarele documente:
a) dovada absolvirii unui curs de pregatire profesionala pentru practicarea transportului de persoane in regim de taxi sau a transportului in regim de inchiriere, cu o durata maxima de pana la 3 luni;
b) dovada platii in contul agentiei Autoritatii Rutiere Romane - ARR a taxei privind testarea.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat taxi StoianRadu StoianRadu Am o condamnare ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea ... (vezi toată discuția)
Angajare manager transport care este si asociat luminella luminella buna seara, detin o firmă de transport marfă împreună cu soțul meu 50%/50%.El este si administratorul firmei. Dorim să obținem licența pentru ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat - atestat taxi emilian.g emilian.g in urma cu 4 luni am sustinut cursurile pt atestatul de taximetrist.am promovat examenul dar nu am ajuns in termen de 30 de zile sa depun actele la sediul ... (vezi toată discuția)