avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

capital social

Buna ziua,

Am o intrebare legata de capitalul social si anume:
Au fost aduse ca aport la capitalul social doua apartamente care ulterior s-au vandut, iar contravaloarea acestora au intrat in contul firmei. Inainte de instrainare s-a facut Hot AGA ca natura (apartamentele) se vor inlocui cu bani ca sa nu se faca reducere de capital. In ultimul actul constitutiv care este depus la Reg Comertului scrie ca acest capital social este format din 2 apartamente evaluate la x lei si lei. Cum pot face aceasta modificare la registru, mai exact sa apara ca acest capital social este format numai din lei? Nu vreau sa fac reducere de capital ci numai sa modific componenta acestuia.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_26 , utilizator 19:48, 10 Octombrie 2009
Hotararea AGA si Act Aditional la Actul Constitutiv al societatii, inregistrate la Registrul Comertului, cu respectarea termenelor de publicitate prevazute de L.31/90.
Trebuie sa faceti mentiunea in hotararea AGA ca se-nlocuieste aportul in natura cu aport in numerar, astfel ca structura capitalului social va fi constituita doar din aport in numerar.
AGA impreuna cu actul constitutiv actualizat, precum si dovada inlocuirii aportului se depun la ORC.
Banuiesc ca nu trebuia sa depunem vreun act inainte de a face vanzarea acestor apartamente si ca acum nu vom intampina probleme la registru.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea capitalului social s.r.l. ContSters103316 ContSters103316 Cum procedez pentru a mari capitalul social la un S.R.L.? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Inlocuire aport in natura ginnyy ginnyy Actionarii decid inlocuirea aportului in natura (un teren) cu aport in numerar, in acelasi cuantum (subrogatie cu titlu particular) Avem hotarare AGA, legea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren de la aport cata81 cata81 Am trecut un teren ca aport intr-o SA. Acum vreau sa scot terenul din aport , si sa redobandesc proprietatea lui. Daca stie cineva cum sa fac va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)