avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziție lemn de la o firma plătitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziție lemn de la o firma plătitoare de TVA

Sunt PFA plătitor de TVA și vreau să cumpăr lemne de foc de la o firma plătitoare de TVA pentru încălzire magazin alimentar. Cum se procedează cu tva-ul? Îl plătesc eu sau trebuie să îl recuperez de la stat?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 10:17, 27 Octombrie 2017
Conform art. 160 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, se aplica taxarea inversa pentru livrarea de masa lemnoasa si materiale lemnoase, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 46/2008 ‒ Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pct. 17 din Anexa la Codul silvic defineste materialele lemnoase si masa lemnoasa astfel:
materiale lemnoase: lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc. Prin urmare nu platiti TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa achizitie lemn pentru constructii gabihob gabihob In cadrul firmei s-a achizitionat scandura pentru construirea unui mobilier in hala de productie. Vreau sa stiu care este regimul TVA la cumpararea acestui ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva sau fara? calin1973 calin1973 Buna ziua Am achizitionat (ca si SRL platitor de TVA) 3.5 mc cherestea de rasinoase (fara TVA conform legislatiei - cu taxare inversa). Eu trebuie sa vand ... (vezi toată discuția)
Sunt magazin cu vanzare en detail. urmuzache urmuzache buna ziua , sunt magazin cu vanzare en detail .Statie peco . am achizitionat carbune din lemn cu taxare inversa . este corect si daca noi trebuie sa vindem ... (vezi toată discuția)