avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inapoiere bani din salariu ( spor ) !??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inapoiere bani din salariu ( spor ) !??

Sotia mea lucreaza la un spital ,unde este aistenta sefa .Directorul i-a dat un spor (SPCIN) .Acum el a murit si a venit un control care a descoperit ca sporul nu trebuia dat si o pune pe ea sa dea banii inapoi .
Este Corect ? sau Normal ?
Ce trebuie sa facem ?
Multumim .
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:22, 11 Octombrie 2009
av.antoanelageaman a scris:

In ce baza juridica?Fara hotarare judecatoreasca?
Sunt de parera colegului freelis ca nu se poate...

In cazul institutiilor publice se poate. Pentru functionarii publici, temeiul legal este art. 85 din Legea nr. 188/1999 (conducatorul institutiei emite un ordin sau o dispozitie de imputare).
In cazul de fata o las pe Kyandra sa raspunda intrebarilor dvs., am remarcat ca stie mult mai multe decat mine despre domeniul "unitati bugetare".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ar trebui sa contestati decizia de imputare.
Bineinteles ca se poate contesta decizia de imputare (daca ea este emisa), chiar este indicat in cazul de fata. Eu nu am facut decat sa descriu "la rece" cam ce se intampla intr-o institutie de stat cand Camera de Conturi considera ca s-a efectuat o cheltuiala fara a exista o baza legala...
Ar trebui sa ne obisnuim ca , in acest moment Curtea de conturi nu mai are atributii jurisdictionale , ci doar de auditare...Si efunctionarii de la Curtea de Conturi ar trebui sa se obisnuiasca ...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitii de impunere - poprire pe salariu functionari publici ulian1 ulian1 Lucrez in administratie publica locala si in 2010 in urma controlului anual al Curtii de Conturi s-a stabilit ca s-au dat anumite sporuri la salariu fara ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare a sporului pentru conditii vatamatoare saturniana14 saturniana14 In urma controlului curtii de conturi s-a luat decizia de catre angajator sa se impute sporul pentru conditii vatamatoare, desi aveam buletin de determinare ... (vezi toată discuția)
Prima de pasti luata inapoi!!!! nicoleta2007 nicoleta2007 Buna ziua, as avea si eu o intrebare foarte importanta. Poate mai sunt si alte persoane care au fost in aceeasi situatie cu mine. Sunt angajata ca functionar ... (vezi toată discuția)