avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua, in conditiile in care intr o unitate nu exista sindicat reprezentativ si nu mai este semnat un CCM, ci doar un Acord semnat cu o parte din sindicatele existente la nivelul unitatii, se poate declansa conflictul de munca de catre una din sectii, care reprezinta circa 15% din salariatii unitatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 28 Octombrie 2017
Dacă sunt respectate prevederile Legii 62/2011 atunci se poate declanșa un conflict colectiv de munca.

Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
a) angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;
b) angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;
c) partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz sau amanare mediere itm pentru negociere contract colectiv sivio sivio S-au declansat negocierile pentru un nou contract colectiv cu 45 zile inainte de expirarea celui in vigoare. Pe parcursul negocierilor nu s-a ajuns la un ... (vezi toată discuția)
Declansarea grevei pentru ca nu s-a dat prima de paste anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Va rog sa ma ajutati intr-o problema : la o societate privata angajatii pot face greva din motivul ca nu au primit prima de Paste ? in ce ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti daca in cazul introducerii in instanta a unei actiuni referitoare la declansarea unui conflict de munca (o ... (vezi toată discuția)