avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz sau amanare mediere ITM pentru negociere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz sau amanare mediere ITM pentru negociere contract colectiv

S-au declansat negocierile pentru un nou contract colectiv cu 45 zile inainte de expirarea celui in vigoare. Pe parcursul negocierilor nu s-a ajuns la un consens si adunarea generala a membrilor de sindicat a hotarat declansarea conflictului de munca pe tema solicitarilor pentru urmatorul contract. Informarea catre ITM a fost transmisa cu 3 zile inainte de expirarea contractului vechi, inca in vigoare. ITM-ul a raspuns ca nu este legal conflictul de munca si sa ne adresam instantei. Ni s-a raspuns ca ar fi trebui sa asteptam expirarea vechiului contract si abia dupa aceea puteam sa declansam conflictul de munca. Va rog sa-mi spuneti daca cei de la ITM au dreptate atata timp cat noi nu am declansat conflictul de munca din cauza contractului in vigoare ci in urma negocierilor cu privire la revendicarile pentru urmatorul contract.
Cel mai recent răspuns: sivio , utilizator 08:29, 28 Mai 2014
nu vi se poate raspunde decat analiziandu-se cazul concret . trebuie studiat contractul colectiv pe care-l aveti
pe perioada valabilitatii CCM-ului vechi nu se poate deschide conflict de munca. cu privire la CCM. dupa expirarea lui puteti sa il deschideti ,
In conformitate cu prevederile Legii nr.62/2011, art. 164, pe durata valabilitatii unui contract sau acord colectiv de munca angajatii nu pot declansa conflictul colectiv de munca.

Insa dupa expirarea valabilitatii acestuia, conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
a) angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;

b) angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;

c) partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.

In speta, rasounsul dat de catre ITM este corect.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea grevei Radamante Radamante Codul de dialog social precizeaza ca: ART. 128-(1) Contractele colective de muncă se pot negocia la nivel de unităţi, grupuri de unităţi şi sectoare de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca alx69 alx69 Buna ziua, in conditiile in care intr o unitate nu exista sindicat reprezentativ si nu mai este semnat un CCM, ci doar un Acord semnat cu o parte din ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca încălcat bună ziua . lucrez la ... papacostas papacostas Contract Colectiv de Munca încălcat Bună ziua . Lucrez la o mare firma din București sindicatul a semnat în octombrie CCM pe anul 2023/2024 , și la ... (vezi toată discuția)