avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere, proba teoretică
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere, proba teoretică

Pot sa dau proba teoretica pentru permisul auto in alt județ. După ce am fost respinsa in județul unde am domiciliul?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 18:54, 29 Octombrie 2017
E vorba de proba teoretica pentru eliberarea unui permis de conducere nou?
Sau proba teoretica 13/15 pentru al recapata dupa suspendare?

Daca este vorba de un permis nou...
ROUG 195/2002 Art. 32. – (1) Autorităţile competente care examinează persoanele în vederea obţinerii permisului de conducere sunt serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe raza căruia candidaţii îşi au domiciliul sau reşedinţa.
(3) Examinarea la probele teoretice şi practice pentru obţinerea permisului de conducere poate fi efectuată şi în alte localităţi decât în municipiul reşedinţă de judeţ în care candidaţii îşi au domiciliul sau, în cazul cetăţenilor străini, reşedinţa, în baza ordinului prefectului unităţii administrativ-teritoriale respective.

OUG 195/2002 Art 106 alin (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:

Deci in ambele cazuri doar la politia ce va are in evidenta respectiv la politia municipiului resedinta de judet unde va aveti domiciliul.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis uclaudiualexandru uclaudiualexandru Buna ziua. Pt redobandirea permisului ce trebuie sa fac daca a trecut perioada cu dovada. unde trebuie sa ma prezint? si in cat timp dupa dovada trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si aviz postal MilitaruAndrei MilitaruAndrei Buna ziua. Mi-a fost suspedant permisul de conducere la data de 22/05/2015 pentru 30 de zile deoarece am depasit un alt autovehicul pe linia continua. Dupa 16 ... (vezi toată discuția)