avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama și copilul plecați în Italia cu suplinire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama și copilul plecați în Italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. Ce e de făcut să-mi pot vedea copilul?

Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ordonanata pt suplinire acord pt o vacanta (ea si minorul de 3ani) in Italia. A castigat si instanta a suplinit acordul meu, pt ca eu nu am fost de acord pt ca stiam ca daca pleaca nu se mai intoarce. Precizez ca mai este un proces pe fond in care ea cere autoritate exclusiva si stabilire domiciliu minor in UK unde ea are familia si, unde cred eu ca au plecat dupa vacanta din Italia. Ce ar trebui eu sa fac acum ca sa pot aduce minorul acasa, ca nu raspunde nici la telefon macar?
Va multumesc pt orice raspuns care m-ar putea ajuta!
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 16:17, 10 Noiembrie 2017
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei si, daca e cazul, va adresati si parchetului pentru rapire.
Cred ca ar trebui depusa plangere la politie pentru rapire.. De acolo or sa va sfatuiasca ce trebuie sa faceti.
Este clar vorba de rapire.
Altfel de ce sa se adreseze instantei? Proces ca sa ce? Sa ii informze pe judecatori ca i-a fost rapit copilul? Plangere la politie si de acolo se ocupa procurorul.
In plus, ar trebui alertate autoritatile din Italia pentru a cauta copilul.
D-le When, nu stiu daca autoritatile din Italia ar putea face ceva pt ca eu cred ca din Italia au plecat in Anglia, ea are familia acolo, si acolo cere sa se stabileasca domiciliul copilului. Am vb cu avocatul ce ma reprezinta in proces, dar el spune sa asteptam sa se judece dosarul asta, pana atunci sa fac plangere in fiecare weekend cand trebuie sa iau copilul si nu o gasesc la domiciliu. Problema e ca dosarul asta merge foarte greu pt ca se asteapta ancheta sociala din Anglia de la domiciliul parintilor ei unde cere ea sa se stabileasca cu minorul, si urmatorul termen e abia in februarie. Ce pot face? Chiar nu imi mai vad copilul pana nu se solutioneaza dosarul? Si chiar daca castig cum aduc copilul, daca merg in Anglia si nu mi-l da?
Mergeți la avocat cu toate actele pe care le aveti pentru a stabili ce este de facut.
Este bine sa si platiti avocatul pentru studiu pentru ca in caz contrar eu cred ca va veti duce pe cai greșite.
Parchetul nu va ajuta ca nu exista mandat de arestare ă mamei.
Încercați să nu vă complicati inutil cu parchetul.
După ce avocatul va analizează actele va poate da indrumarile competente sau sa va susțină în demersurile judiciare în funcție de cum va veti intelege pe toate planurile.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le avocat, am platit avocatul si e si avocatul ce ma reprezinta la dosarul de pe fond, doar ca acesta tot spune ca nu avem ce face, sa asteptam solutionarea asta si ca plangerile penale imi vor ajuta sa castig aici. Chiar daca castig dosarul de pe fond si se stabileste locuinta copilului la mine, se poate face apel si pana se solutioneaza asta poate trece inca un an, timp in care copilul va merge la o scoala acolo, si apoi chiar daca eu am o sentinta definitiva si merg sa-l iau nu o sa vrea sa vina cu mine, mai ales ca nu-mi raspunde la telefon mama sa vb cu el. Merg cu un executor in anglia? Il pot lua pe copil cu forta, daca acesta refuza sa vina? Ce fac ca aproape de doua luni nu-mi vad copilul?

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj dus din uk în românia și reținut acolo de tata Liubovi Cadis Liubovi Cadis Buna ziua. Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit ... (vezi toată discuția)
Rapire minor Florentina_A Florentina_A Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor mellisa_38f mellisa_38f buna ziua .. Eu locuiesc in marea britanie de 3 ani de zile am trait in concubinaj cu o fata romanca dupa 1an si 2 luni a ramas insarcinata ...a nascut in ... (vezi toată discuția)