Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ordonanata pt suplinire acord pt o vacanta (ea si minorul de 3ani) in Italia. A castigat si instanta a suplinit acordul meu, pt ca eu nu am fost de acord pt ca stiam ca daca pleaca nu se mai intoarce. Precizez ca mai este un proces pe fond in care ea cere autoritate exclusiva si stabilire domiciliu minor in UK unde ea are familia si, unde cred eu ca au plecat dupa vacanta din Italia. Ce ar trebui eu sa fac acum ca sa pot aduce minorul acasa, ca nu raspunde nici la telefon macar?
Va multumesc pt orice raspuns care m-ar putea ajuta!
Mergeti rapid la politie si faceti plangere, araqtati exact situatia de fapt. Ar fi bine sa va faca un avocat penalist plangerea sau macar unul care stie bine domeniul Familiei.
In privinta dodsarului de fond, cea mai proasta solutie in dreptul familiei este sa stai si sa astepti cand situatia nu iti este favorabila. Se pierd drepturi, timpi, conectari, relatii.
Inca odata, nu luati orice avocat face de toate, cautati avocat specializati ca practicieni pe partea de drept de care sunteti interesati. Ar trebui sa mai cautati sa auziti si o alta abordare.
Va este necesar avocat care cunoaște drept penal, drept civil si dreptul familiei deoarece cazul impune 3 variante de acțiune.
În penal trebuie analizat în ce măsură s-a consumat infracțiunea în acest moment.
În civil si familiei trebuie completată procedura.
Dacă luați avocat specializat va trebuie de fapt 3 avocați și dezavantajul ar fi acela că avocații nu prea cooperează între ei pentru ca nu prea au timp...si veti ajunge la ceva de genul telefonul fără fir.
Primul pas este sa mergeți la executor.
Avocatul sau avocații va vor îndruma mai departe.
Va fi mult de lucru pentru avocat.
In procesul de suplinire acord, ati adus la cunostinta instantei de ordonanta ca exista si un proces pe fond in care mama cere emigrare?
Pana una alta aveti dreptul sa reclamati la politie disparitia copilului. Se misca mai repede pe o astfel de cerere..... In fond, nu aveti de unde sti daca mama s-a intors din Italia cu copilul si a 2a zi...i-a mancat lupul.
Rapire minor
Florentina_A
Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)