avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie luna tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie luna tatalui

Daca tatal nu doreste sa intre in CCC, eu, mama copilului voi beneficia in continuare de indemnizatie in luna respectiva? Sau este nevoie sa ma intorc la serviciu cu 90 zile in loc de 60 zile pentru a nu ramane descoperita ca si bani in luna aceea?
Cel mai recent răspuns: mrs86 , utilizator 11:31, 31 Octombrie 2017
Dacă copilului îndeplinește condițiile pentru a beneficia de indemnizaţia CCC?

Doriți sa beneficiați de stimulent de inserție?
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, doresc sa beneficiez de stimulent de insertie, iar sotul meu nu doreste sa intre pt o luna in CCC. Ma voi intoarce fix la termen si vreau sa stiu cum sa procedez cu data de intoarcere pt a beneficia de stimulent.
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Va multumesc pt promptitudine si lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie cryys cryys Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulent de inserție de primeste si in cazul in care ma întorc mai devreme din CCC , insa la un alt loc de munca nu la cel ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)