avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acțiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acțiune in pretentii

Buna dimineața!. In anul2014 am vândut un imobil încheind un precontract de vanzare cumpărare si încasând un avans. La momentul expirării precontractului, cumpărătorul nu a mai avut restul de bani. M a dat in judecată sa i restitui avansul si a câștigat la tribunal. Menționez ca 1 an si jumătate respectivul s a folosit de imobil , a devastat si a luat tot ce s a găsit de folos pentru el. S a ajuns in prezent cu ipoteca pe imobil pana eu ii restitui avansul. Întrebarea mea este: pot sa deschid proces acțiune in pretenții având in vedere ca s a folosit de imobil in timpul când nu i aparținea in totalitate?. Se poate deschide actiune in pretenții având in vedere ca exista ipoteca pe imobil.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:36, 9 Noiembrie 2017
Teoretic este posibil, insa practic trebuie vazut care au fost temeiurile pe care le-a invocat reclamantul in sustinerea actiunii sale si de ce dvs nu ati invocat pretentiile in cadrul procesului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare precontract de vanzare cumparare vladutionel vladutionel buna seara!. in anul 2014 luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu un cumparator cu termen 01.03.2015. conditiile impuse ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii , plangere penala vladutionel vladutionel buna seara, stimati avocati!. in anul 2014 am vandut un imobil, cumparatorul nu s a incadrat in termen pentru vanzare, l am dat in jude cata, am castigat la ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa cu extras cf pe o strada care nu mai exista raduflor2002 raduflor2002 Buna ziua, am gasit o casa cu teren care are extrasul CF eliberat zilele trecute, dar in care se mentioneaza un nume de strada care nu mai exista, fara numar. ... (vezi toată discuția)