avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii , plangere penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii , plangere penala

buna seara, stimati avocati!. in anul 2014 am vandut un imobil, cumparatorul nu s a incadrat in termen pentru vanzare, l am dat in jude cata, am castigat la judecatorie si am pierdut la tribunal. acum s a ajuns la faza sa fiu executata ca sa i restitui avansul primit. problema mea este ca vanzatorul pe parcursul a un an si jumatate s a folosit de imobil, materie lemnoasa, inainte de a perfecta contractul de vanzare, care de altfel nu s a mai incheiat. as dori sa stiu daca acum pot sa deschid actiune in pretentie sau plangere penala pentru pagubele aduse fara drept de folosinta a imobilului . se poate deschide cazul avand in vedere ca sunt in situatia de a fii scos imobilul la licitatie pentru a si recupera avansul. multumesc anticipat pentru raspuns!.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:45, 22 Februarie 2018
Buna ziua!. Aștept un răspuns, va rog!. Mulțumesc!.
Inteleg ca e vorba e o padure. Cata vreme contractul de vanzare nu a fost semnat, promitent-cumparatorul nu avea dreptul sa culeaga fructele imobilului (sa taie copaci) ceea ce constituie o imbogatire fara just temei. Antecontractul nu transmite dreptul de proprietate sau uzufructul care este un dezmembramant al acestuia si care ar fi dat titularului dreptul de a culege fructele. Pe latura penala nu ma pronunt, insa este clar ca puteti cere sa vi se achite (restituie, de fapt) contravaloarea masei lemnoase pe care si-a insusit-o fara drept promitent-cumparatorul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta Stirbu Mihai Stirbu Mihai X cumpara de la Ocolul silvic masa lemnoasa in valoare de 1000 RON. Primeste actele necesare, respectiv Bon fiscal de Vanzare, emis de organul competent. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta a uzufructului viager prin evacuarea coproprietarului cf.art.521-538 cod civil MAGDAGHEORGHE MAGDAGHEORGHE Buna ziua, Tatal meu mi-a vandut un apartament prin ctr.de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager,uzufructuarul fiind tata, La momentul incheierii ... (vezi toată discuția)