avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum reușesc să am lângă mine ceea ce iubesc?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum reușesc să am lângă mine ceea ce iubesc?

Buna ziua,ma nunesc Georgescu Madalin si am o mare problema...de trei luni am devenit tatic,am o fetita minunata si mamica ei e superba,problema mea este urmatoarea...am cunoscut-o pe iubita mea in timp ce ea era intr-o casnicie,dar casnicia ei nu mai mergea si singurul motiv pentru care mai erau impreuna era pentru ca ea mai are doua fetite si nu se putea despartii de tatal fetelor pentru ca el nu vroia..tatal fetolor,stia de relatia noastra,ea spunandu-i inca de la inceput ca m-a cunoascut pe mine si nici asa nu a acceptat sa divorteze...ea a ramas gravida cu mine si o intamplare nefericita a facut ca ea alaturi de fete sa fie nevoita sa plece in Anglia la mama ei...problema e ca individul nu a acceptat sa ii faca procura si a trebuit sa se duca si el in anglia..acum ea a nascut si nu poate venii in tara la mine pentru ca fetita noastra la nastere a dobandit numele lui. Si el nu doreste sa ii faca acea foaie de drum,necesara venirii ei in tara!ce este de facut,va rog sa imi scrieti!
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa actionati in judecata pt tagada de paternitate. Il actionati pe sotul mamei si copil.

Art. 432

Tăgada paternităţii de către pretinsul tată biologic

(1) Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternităţii sale faţă de copil.

(2) Dreptul la acţiune nu se prescrie în timpul vieţii tatălui biologic. Dacă acesta a decedat, acţiunea poate fi formulată de moştenitorii săi în termen de cel mult un an de la data decesului.



Art. 429

Acţiunea în tăgada paternităţii

(1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de soţul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum şi de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii acestora, în condiţiile legii.

(5) Tatăl biologic poate introduce acţiunea împotriva soţului mamei şi a copilului. Dacă aceştia sunt decedaţi, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor.

Apoi, va puteti judeca cu mama daca e cazul, pt a exercita impreuna autoritatea parinteasca si a avea program de relatii cu copilul.



Pai inteleg asta dar cum sa fsc asta daca ei sunt acolo si eu aici!?

Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca folositi telefonul, aveti butonul " raspunde" jos pe o bara portocalie.., nu mai folositi butonul citeaza inutil.

Ii citati acolo unde sunt, adresa v-o da iubita dvs.
Am inteles...pai si ii citeaza acolo in Anglia..aveti idee cam cat m-ar costa asta!? Si mai important de toate ce anume trebuie sa fac..va multumesc anticipat
E o problemă daca copilul si mama se află în Anglia.Acolo va costa si mai mult un proces dar vedeti daca nu puteti rezolva fără proces.
O altă problemă este si testul ADN care va trebui facut in caz de proces.
Fără test ADN nu veti reusi nimic.

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)