avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT TRANZACTIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT TRANZACTIE

Am pe rol acțiune pe OUG 119/2007 (am calitate de creditor), debitorul vrea sa încheiem o înțelegere (primul termen este pe data de 25.11.2009).
înțelegere poate fi un contrat de tranzacție? sau ce ma sfătuiți sa închei cu debitorul ptr. a avea garanția ca respecta aceasta înțelegere.
Cel mai recent răspuns: M.Popa , utilizator 23:44, 12 Octombrie 2009
Este in regula doar daca din continutul acestui protocol rezulta ca el se obliga sa plateasca iar dvs. sa renuntati la judecata. Totusi era mai clar daca incheiati un contract de tranzactie. In confomitate cu dispozitiile 1704 - 1717 Cod civil prevedeati in el concesii reciproce prin care el isi platea debitul iar dvs. renuntati la cererea in instanta, iar apoi in fata instantei solicitati sa se dea o hotarare de exedient prin care sa se consfinteasca invoiala partilor pe baza inscrisului respectiv.

Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune ,,intelegerea amiabila"? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Reprezentantul angajatorului mi-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen ar fi posibila o intelegere amiabila.Ce inseamna acest lucru? (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)