avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificari PRAM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificari PRAM

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca verificarile PRAM care sunt trecute in lista privind documentele ce pot fi solicitate la controlul ITM pe partea de SSM trebuie facute si in cazul in care firma are spatiul de birouri inchiriat la parterul unei cladiri. In Hg 1146/2006 in Anexa 1art. 3.3.2.3. lit. F scrie: organizarea si executarea verificarilor periodice ale masurilor tehnice de protectie importiva atingerilor directe. Se refera la aceste verificari PRAM?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:33, 8 Octombrie 2009
alexandra_eu a scris:
As dori sa va intreb daca verificarile PRAM care sunt trecute in lista privind documentele ce pot fi solicitate la controlul ITM pe partea de SSM trebuie facute si in cazul in care firma are spatiul de birouri inchiriat la parterul unei cladiri. In HG 1146/2006, in Anexa 1, art. 3.3.2.3. lit. F scrie: organizarea si executarea verificarilor periodice ale masurilor tehnice de protectie importiva atingerilor directe. Se refera la aceste verificari PRAM? [ /quot]
........................................................................................................................................
Buna ziua,
Verificarile PRAM se refera la instalatii electrice si anume la existenta si calitatea împământărilor (legarea la pămănt).
Protectia împotriva atingerii directe se refera la existenta si calitatea sistemelor care intrerup brusc (milisecunde) alimentarea retelelor electrice cand se produce o atingere (umana sau nu) cu scurt-circuit.
Deci cele doua sisteme (si verificari) sunt total diferite intre ele.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

As vrea sa va intreb , totusi, ce lege reglementeaza obligatia societatii sa detina buletine de verificare PRAM in cazul in care nu este proprietara cladirii in care isi are sediul.
alexandra_eu a scris:

Multumesc pentru raspuns.
As vrea sa va intreb , totusi, ce lege reglementeaza obligatia societatii sa detina buletine de verificare PRAM in cazul in care nu este proprietara cladirii in care isi are sediul.

Obligatia legala pentru autorizarea/verificarea PRAM este a proprietarului retelei electrice.
Obligatia legala pentru autorizarea/verificarea automatizarii impotriva atingerilor directe este a utilizatorului retelei electrice (locale, in utilizarea sa).
Leegislatia este specifica, pentru retele electice (trebuie cautata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Verificare electrocasnice Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Exista reglementari legale cu privire la verificarea obligatorie a electrocasnicelor mici utilizate in cadrul firmei (ex. aparat cafea, radiator ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a efectua verificarea pram alimirela alimirela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca scrie in vreo lege ca obligativitatea de a efectua verificarea PRAM revine proprietarului cladirii. Multumesc (vezi toată discuția)