avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Buna ziua.A-si dori sa stiu daca un contract de donatie a unui teren intabulat in Romania a fost incheiat in Ungaria de un avocat in limba maghiara , dupa traducerea actului si legalizarea semnaturii se poate intabula in cartea funciara la fel ca si un contract de donatie incheiat in Romania la notarul public ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: tomaioan , utilizator 19:00, 8 Octombrie 2009
Potrivit Codului Civil, toate donatiile se fac prin act autentic. Deoarece nu cred, ca actul intocmit de un avocat este considerat act autentic, nu cred ca se poate intabula.
Asa cum a spus si Miklos,cf. C. civ. donatiile se incheie prin act autentic...
In acest caz,actul fiind incheiat de un avocat (act ce nu cred ca poate fi considerat autentic),nu se poate intabula...;)
pentru donatii este ceruta forma autentica ;)
Subscriu la cele scrise mai sus si, in plus, as dori sa va atrag atentia ca pentru intabularea in Cartea Funciara a unui contract privind un imobil intabulat ar trebui sa se fi emis un extras de carte funciara pentru autentificare eliberat numai notarului instrumentator al actului, iar notarul este acela care trimite actul astfel instrumentat catre Oficiul de Cadastru pentru intabulare
Dar daca contractul de donatie este incheiat in Ungaria in fata unui notar public , este acel act apt de intabulare in CF in Romania? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data certa (avocat) act donatie proion proion buna ziua in anul 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau, de la stat. pe contractul de vanzare cumparare, alaturi de parinti, am fost ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Pentru intabulare, cum iese mai ieftin: notar sau instanta ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda apropiata care s-a casatorit in urma cu 25 ani. Inainte sa se casatoreasca cu putin timp ... (vezi toată discuția)