avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocului

buna ziua. de aproximativ 15 anu ma ocup de ingrijirea spatiului verde din spatele blocului unde locuiesc, eu locuid la parter. acu ceva timp, in urma unor lucrari executate de catre cei care asigura caldura in oras, a fost distru cea mai mare parte a gardului viu care imprejmuia terenul. la vreo 2 luni, au venit cei care asigura iluminatul si au sapat pentru trasee si stalpi noi de iluminat, ocazie cu care a disparut si ce a mai ramas din gardul verde. solutia cea mai rapida pentru delimitare a fost sa se ridice un gard din plasa sudata pentru a imprejmui spatiul respectiv, asta cu acordul asociatiei de locatari. acum, datorita unor persoane "binevoitoare", a venit un reprezentant de la urbanism de la politia locala cu o somatie de a da jos gardul respectiv. i-am comunicat ca urmeaza sa fie achizitionat gard viu in vederea plantarii si ca nu as da jos acel gard fara a fi altceva in loc datorita faptului ca atat la mine cat si la vecinii din vecinatate, care si ei sunt in aceiasi situatie cu gardul, mi-ai intrat "persoane nedorite" in casa. ce ma indrumati sa fac?
Cel mai recent răspuns: crinutza006@gmail.com , utilizator 05:50, 7 Iulie 2020
In mod normal Asociația de Proprietari are de la zidul blocului 0,80 m restul pana la drum este proprietate publică adică a Primăriei . Multe blocuri ca și al nostru nu au așteptat ca Primăria să facă ceva adică să pună gard viu , flori sau pomi sau copaci decorativi și fiecare bloc și-a amenajat spațiul din jurul blocului cum s-a hotărat in Asociație . Este adevărat că unele Primării prin concursuri intre Asociații premiază in bani Asociațiile de Proprietari care depun eforturi pt. schimbarea aspectului nici decum prin imprejmuire cu gard de oțel și beton .
adevarat, dar cei de la primarie pun gardul viu abia la primavara... pana atunci ... eu trebuie sa dau ce este acum jos. si asa in ultima periaoa tot apar dubiosi pe la ora 4 dimineata si stau si se uita in apartamentele de la parter...
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun apartin domeniului public si nu poate fi delimitat,imprejmuit,utilizat sau ocupat fara acordul primariei
Nu se accepta imprejmuiri ale domeniului public fara acordul primariei
Daca se accepta plantarea de gard viu,in interiorul acestuia puteti monta gard protector care sa nu depaseasca inaltimea de 0,80 m
Buna ziua!as vrea sa ma îndrumați si pe mine in vederea solicitării unei plângeri către vecinii ce locuiesc la parterul blocului în care eu locuiesc,acești au ocupat spatiul pana in strada,împrejmuite cu gard din plasa,facandu-si intrare către apartamentul prin grădină ca sa nu mai zic ca in fiecare noapte tulbura liniștea publică cu petreceri,înjurături pe care noi si copiii noștri suntem obligați să le ascultam..Ce pot face si unde pot face o plângere pt a venii cineva sa constate ca acestia au ocupat in mod abuziv spatiul dar nimeni nu se face ca ii vede?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard protectie in interiorul gardului viy Florintifui Florintifui Buna ziua, stau la bloc iar in spatele blocului este un spațiu verde împrejmuit de gard viu. Se poate monta un gard de protectie( plasa) de 60-100 cm ... (vezi toată discuția)
Autorizație împrejmuire spațiu verde! Chabal Chabal Bună seara, Vă rog să-mi spuneți, dacă se poate, fără să faceți trimitere la vreo lege, dacă pentru a împrejmui spațiul verde din fața unui ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire cu gard redspike200 redspike200 Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Problema este in felul urmator: Locuiesc la parterul unui bloc iar in fata apartamentului am un spatiu ... (vezi toată discuția)