Doresc sa va prezint urmatoarea speta:
In urma decesului tatalui meu a trebuit sa demaram procedura de deschidere a succesiunii (eu, sora mea si mama mea). Ajunsi la notar cu actele, am constatat ca exista diferente in actele de proprietate. Pentru a ma face inteles, va voi relata tot parcursul documentelor, astfel incat sa intelegeti cauza problemei: bunicii mei i-au vandut tatalui meu in anul 1992 cu act de vz-cp casa de la tara (unde ei locuiau la momentul respectiv) si terenul aferent. In anul 1995, conform legii 18/1991, s-a emis titlul de proprietate pe numele bunicului meu, care cuprinde pe langa terenul arabil, si terenul aferent casei (teren intravilan care fusese in prealabil vandut tatalui meu in anul 1992). Precizez ca informatiile cu privire la terenul intravilan indicate in contractul de vz-cp sunt identice cu informatiile din titlul de proprietate.
Problema cu care ne confruntam este ca nu putem sa demaram procedura pentru succesiune, deoarece in situatia de fata, mostenitorii bunicului meu, respectiv matusa mea din partea tatalui si mostenitorii ei, conform titlului de proprietate al bunicului ar avea drept de mostenire asupra terenului intravilan pe care a fost construita casa.
Care este procedura de urmat pentru a putea modifica titlul de proprietate? Trebuie facuta o expertiza tehnica?
Buna seara,
Pai pana acum nu ati sesizat acest lucru?
Asta trebuia sa faca tatal dumneavoastra cand s-a emis acel titlu.
Va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru ca prin sentinta pronuntata sa se constate ca acel teren intravilan ce apare in titlu este proprietatea altcuiva si nu a titularilor titlului.