avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se procedează când angajatul nu se mai prezintă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se procedează când angajatul nu se mai prezintă la serviciu și nu-i pot comunica demararea procedurii de cercetare disciplinară?

Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din data 09.10.Am inceput procedura de cerceatare disciplinara.I-am trimis convoacarea prin scrisoare recomandata, care s-a intors inapoi fara semnatura de primire.I-am facut inca o convocare cu un alt termen. Cum pot sa-i incetez contractual de munca,sau cum sa procedez in acest caz?

Multumesc de ajutor
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:33, 9 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

2. In speta, la data sedintei comisiei de disciplina se va incheia un proces-verbal in care se mentioneaza absenta salariatului de la sedinta si propunerea comisiei privind sanctiunea aplicabila.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cornel Vasile a scris:

1. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

2. In speta, la data sedintei comisiei de disciplina se va incheia un proces-verbal in care se mentioneaza absenta salariatului de la sedinta si propunerea comisiei privind sanctiunea aplicabila.

Sa inteleg ca pot sa-i incetez contractual de munca?Fiindca nu este vorba de o simpla sanctiune (avertisment sau reducere salariu).Nu a venit la serviciu si nici nu raspunde la telefon.Din cunostintele mele stiu ca daca angajatul nu semneaza pt primirea copnvocarii, nu se considera comunicare efectuata,si nu pot incepe cercetarea.
In activitatea mea nu am avut asemenea speta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, ii puteti desface disciplinar c.i.m.
Citati prin executor, se considera indeplinita procedura de comunicare fara sa semneze.
Indiferent cum i se comunica convocarea, neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Alte discuții în legătură

Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara - poate fi dispusa daca salariatul nu vrea sa semneze de primire convocatorul? hgabi hgabi Buna ziua, sunt intr-o situatie pe care nu prea am gasit-o prezentata in diversele surse de informare, anume: De pe 11 martie un angajat nu a mai venit pur si ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)