avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se procedează când angajatul nu se mai prezintă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se procedează când angajatul nu se mai prezintă la serviciu și nu-i pot comunica demararea procedurii de cercetare disciplinară?

Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din data 09.10.Am inceput procedura de cerceatare disciplinara.I-am trimis convoacarea prin scrisoare recomandata, care s-a intors inapoi fara semnatura de primire.I-am facut inca o convocare cu un alt termen. Cum pot sa-i incetez contractual de munca,sau cum sa procedez in acest caz?

Multumesc de ajutor
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:33, 9 Noiembrie 2017
Utilizator a facut precizarea ca salariatului nu i s-a putut comunica convocarea, deci procedura nu este indeplinita. Normal ca nu se poate prezenta daca nu a luat la cunostinta despre faptul ca este convocat ... "I-am trimis convocarea prin scrisoare recomandata, care s-a intors inapoi fara semnatura de primire". Citarea se poate face prin executor judecatoresc care o afiseaza pe usa, la domiciliul angajatului, considerandu-se, astfel, indeplinita procedura de convocare, fara a mai fi necesara semnatura de primire.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
friday_325, utilizator
Si daca a refuzat s-o primeasca ? .. tot fara semnatura de primire lipsa este.
Executorii nu mai lipesc pe usa, s-a schimbat procedura. Fie ca trimit prin posta, fie prin lucratorul propriu, in caz de refuz de primire sau absenta de la domiciliu se lasa la cutia postala. Se considera comunicata in momentul depunerii la cutie, executorul inmaneaza un proces verbal de comunicare, dpdv juridic se considera ca s-a comunicat.
Cui inmaneaza un proces-verbal de comunicare?
celui care solicita sa se efectueze comunicarea (expeditorului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara - poate fi dispusa daca salariatul nu vrea sa semneze de primire convocatorul? hgabi hgabi Buna ziua, sunt intr-o situatie pe care nu prea am gasit-o prezentata in diversele surse de informare, anume: De pe 11 martie un angajat nu a mai venit pur si ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)