Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din data 09.10.Am inceput procedura de cerceatare disciplinara.I-am trimis convoacarea prin scrisoare recomandata, care s-a intors inapoi fara semnatura de primire.I-am facut inca o convocare cu un alt termen. Cum pot sa-i incetez contractual de munca,sau cum sa procedez in acest caz?
Utilizator a facut precizarea ca salariatului nu i s-a putut comunica convocarea, deci procedura nu este indeplinita. Normal ca nu se poate prezenta daca nu a luat la cunostinta despre faptul ca este convocat ... "I-am trimis convocarea prin scrisoare recomandata, care s-a intors inapoi fara semnatura de primire". Citarea se poate face prin executor judecatoresc care o afiseaza pe usa, la domiciliul angajatului, considerandu-se, astfel, indeplinita procedura de convocare, fara a mai fi necesara semnatura de primire.
Executorii nu mai lipesc pe usa, s-a schimbat procedura. Fie ca trimit prin posta, fie prin lucratorul propriu, in caz de refuz de primire sau absenta de la domiciliu se lasa la cutia postala. Se considera comunicata in momentul depunerii la cutie, executorul inmaneaza un proces verbal de comunicare, dpdv juridic se considera ca s-a comunicat.