avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amendat de polițist local conform unei hotărâri de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amendat de polițist local conform unei hotărâri de consiliu

bună ziua,

weekendul trecut, pe 28 octombrie, am fost oprit de către doi agenți de la poliția locală pentru că eram pe spațiul verde din parcul crângași cu câinele meu. pentru asta am fost amendat cu suma de 300 de lei și cu posibilitate de plată 100 de lei în termen de 48h pentru și citez: 'susnumitul a fost surprins și identificat pe spațiul verde de lângă miniterenurile de fotbal (...) în timp ce se juca cu animalul de companie (câine) la circa 20m de locul special amenajat în acest sens'.
de precizat că aveam câinele liber, dar asta pentru că pe 28 octombrie ploua torențial și nu mai era nimeni în parc cu excepția mea, a altor doi prieteni cu 2 câini beagle și a celor 2 agenți. în procesul verbal nu este menționat faptul că nu aveam câinele în lesă, ci că eram pe spațiul verde. practic îmi interzic mie accesul pe spațiile verzi prin această hotărâre a consiliului general hcgmb120/2010 art. 34, 1) b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nu vor fi supuşi acestui regim, câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor;
această hotărâre este valabilă pe întreg minicipiul bucurești, dar este aplicată cu o dârzenie de nedescris în parcul din crângași, aceeași hotărâre nefiind aplicată în parcul din giulești sau de sub podul grant.
în herăstrău am fost de nenumărate ori și singura obiecție pe care au avut-o atât polițiștii locali, cât și paznicii bgs a fost să țin câinele în lesă.
în următoarea zi, pe 29 octombrie m-am întâlnit în același parc cu primarul sectorului 6 care mi-a declarat că el a făcut parcul pentru copii și a chemat un polițist de la locală să-mi dea amendă că aveam câinele cu labele pe iarbă.
pot contesta această amendă? și mai mult de atât aș vrea să le forțez mâna să modifice această hotărâre, care din perspectiva mea pare abuzivă.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
radugrecu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:11, 2 Noiembrie 2017
Aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
In termen de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi? Puteti sa imi dati doar un link ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a comitetului general a mun bucuresti? Parmen Parmen Buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii si daca se poate, bine-nteles, anula Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din ... (vezi toată discuția)
Plimbat caine in lesa OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)