Buna. Spuneti-mi, va rog frumos, ce e de făcut in situația următoare: in data de 19 oct s-a efectuat in piața un control la cântare de un agent constatator al Serviciului Jud. de Metrologie legală și 2-3 agenți ai Poliției Locale. Mai multor comercianți le-au fost verificate cântarele, care nu erau verificate metrologic, le-au făcut poze atât cântarelor, cât și cărților de identitate ale producătorilor-vânzători. In data de 23 oct am primit la domiciliu Înștiințare de plata, amenda de 2500 lei pentru cântarul neverificate. In plus, se menționează ca s-a sigilat cântarul, fapt care nu s-a întâmplat, ca am refuzat semnarea pv de contravenție, iar nu s-a întâmplat, nu s-a încheiat niciun pv acolo, la piața. Se menționează numele unui martor și pv este datat 20 oct, deci ziua următoare.
Este legal cum s-au petrecut lucrurile și mai mult, faptul ca au fost fotografiate buletinele?
Noi suntem mulți martori, toți am primit amenda și lucrurile nu s-au întâmplat cum se menționează in pv. Vrem sa facem plângere contravenționala. Mulțumesc anticipat.
Plângere contravențională la judecătoria care arondează locul unde ați fost depistat, în care sa menționati aceste aspecte și să propuneți probele pe care le considerați utile..