avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. Este posibil să fiu sancționat din acest motiv?

Buna ziua, acum cateva zile s-a produs un accident auto cu mici zgarieturi (tamponare din spate), intrebarea mea este urmatoare: pagubitul nu a avut timp sa facem constat amiabil, dar nici nu a declarat la politie accidentul usor in cele 24 ore prevazute de lege, intre timp eu am fost la politie si am declarat accidentul a doua zi, daca eu nu mai doresc sa mai inchei constat amiabil cu acea persoana si se duce la politie sa declare accidentul, desi au trecut mai mult de 24 ore de la producerea lui, este posibil sa fiu sanctionat si obligat sa ii mai dau asigurarea mea? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 20:47, 6 Noiembrie 2017
In cazul RCA aveti dreptate sa se ia in consideratie numarul de daune produse tertilor ( inseamna ca ai facut tot atatea greseli in trafic) dar eu ma refeream la CASCO pentru ca tocmai reinoiesc o astfel de asigurare si uite ce zice ref. Bonus/Malus:
""12.7 Mecanismul de deplasare în interiorul scalei este următorul:
• un an fară daune implică coborarea cu o poziţie;
• fiecare daună produsă într-un an de asigurare implică creşterea cu doua poziţii""
O gasesti de 2 ori zgariata in parcare si aisarit 4 pozitii, parca nu e cinstit, nu?
ludo, discutia era despre RCA.
Mecanismul de clasificare B/M in cazul RCA e reglementat uniform peste toti asiguratorii (norma ASF).
Mecanismul de clasificare B/M in cazul CASCO depinde de asigurator (asigurare optionala, etc). Daca considerati ca asiguratorul curent va ofera conditii incorecte, nu va opreste nimeni sa il schimbati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)