avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... incredibil dar adevarat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

incredibil dar adevarat

acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi nevoie sa ii ridice permisul celuilalt sofer).
se fiu mai explicit , la intersectia unui drum europeam cu unul secundar (eu fiind pe cel european, iar celalalt avand semnul cedeaza trecerea) un conducator de tir a intrat fara sa se asigure iar eu am fost fortat sa ies de pe carosabil. ghinionul meu ca in afara carosabilului erau niste borne de beton care au facut in urma impactului sa imi schimbe pozitia motorului de pe sasiu. in acest caz la recomandarea politiei am facut intelegere amiabila. toate bune si frumoase, am stat peste 1 luna sa astept reparatiile dar dupa ce a fost terminata masina ASIROM trimite un mail la service in care spune ca dosarul este inaintat comisiei de refuz de plata pe motiv ca suma de plata pentru reparatii depaseste 180 mil. acum incerc de 2 saptamani sa aflu un raspuns concret daca platesc sau nu de la ASIROM .... dar surpriza nu este posibil sa iau legatura cu persoana care se ocupa de dosar.
....... in acest moment eu care platesc 10 mil pe luna rate la leasing, 7,8 mil RCA si 2,2 mil pe luna CASCO nu am masina.

CE POT FACE??? inebunesc , nu mai pun zeci de euro pe telefoane.

in speranta ca imi puteti da un sfat, multumesc anticipat.

cu respect, peltea teodor.

P.S. ca sa fie treaba buna, un angajat de la ASIROM imi spune ca este posibil ca dosarul sa nu fie platit pentru ca tirul nu a avut nicio paguba .... O ABERATIE, DACA AVEA PAGUBA TIRUL EU CU UN SEAT IBIZA NU MAI PUTEAM SA RECLAM , ERAM MORT.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
norck, utilizator
Cel mai recent răspuns: norck , utilizator 09:00, 20 Decembrie 2009
Contactul telefonic nu are relevanta, ar trebui sa existe niste documente: confirmarea avizarii, p.v. de constatare a avariilor intocmit de insp. de daune, devizul de reparatie purtand acceptul asiguratorului, cererea de despagubire pentru suma reprezentand valoarea reparatiei.Toate acestea ar trebui sa fie inregistrate si continute de dosarul de daune, sau in posesia reparatorului.
Cautati-le si folositi-le ca probe in actiunea in pretentii fata de asigurator, impreuna cu constatul amiabil semnat de vinovat.
Referitor la raspunsul angajatului - este eronat .Nu se mai pretinde conditia excluzorie a contactului intre vehiculele implicate in accident, pentru a stabili culpa vinovatului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
nucu$, utilizator
Pe constatul amiabil si celalalt sofer implicat a aratat cum au avut loc evenimentele. Chiar daca nu a avut avarii la Tir acesta a fost chemat la asiguratorul RCA pentru a da o declaratie referitor la modul in care a avut loc accidentul si la faptul ca nu are avarii.
Acestea sunt suficiente pentru a demonstra vinovatia conducatorului Tir-ului.
In situatia in care va loviti de un refuz oficial final privind plata despagubirii din partea celor de la Asirom pasii ar fi reclamatie la CSA, convocare conciliere si actiune in instanta.
De asemenea pe nota de constatare cei de la Asirom nu au bifat ca platesc ei?
nu cunosc daca au bifat .
eu nu doresc decat sa imi iau masina, stiu ca intrun final oricum platesc dar trag de timp, masina este facuta de 3 saptamani, sunt sarbatorile astea cand avem nevoie de masina pentru a alerga .... iar eu stau si ma uit pe geam din cauza unora ****
Pana sa se hotarasca asiguratorul RCA al celui vinovat de producerea pagubei, ati putea cere eliberarea actelor si sa mergeti sa va rezolvati problema pe asigurarea CASCO; ideal ar fi fost sa mergeti inca de la inceput pe o astfel de varianta, raminand ca firmele de asigurari intre ele sa se certe si sa dovedeasca cine e vinovat.:)
Incercati sa vorbiti cu cineva din conducere. Asiromul va plati oricum, fie dumneavoastra direct, fie firmei unde aveti CASCO, daca va hotarati sa apelati la aceasta asigurare (pasul corect ar fi fost repararea pe casco pentru ca, avand rca-ul vinovatului,asiguratorul casco isi recupereaza banii si nu va va modifica clasa de bonus malus).
Sincer, avand in vedere ca oricum vor fi obligati sa plateasca, nu vad de aleg sa traga de timp si sa-si creeze astfel o imagine negativa. Nu cred este o perioada in care sa-si permita sa piarda actuali/potentiali clienti.
p.s. ascult acum la radio o reclama la .... polite de asigurare Asirom=D>

Alte discuții în legătură

Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)