avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Spatiu comercial, scarii elicoidale si ordonante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Spatiu comercial, scarii elicoidale si ordonante

Buna ziua !
Sunt propietarul unui spatiu comercial mic, o bijuterie. Acest spatiu se afla la parterul unui bloc construit in anii 30. Spatiul meu este format din bijuterie + un subsol in total insumand approx 60m2.
Accesul din si catre subsol este facut prin intermediul unei scarii elicoidale. In momentul de fata in pivnita nu se afla nimic. Vecinii mei, cu care de altfel ma judec de 3 ani mi-au blocat accesul la apa acum m-ai mult timp, motivul litigiului de altfel.
Din cauza opririi acesului la apa eu nu am putut in ultimi 2 ani sa inchiriez acest spatiu comercial in alte forme sau catre alte societati in afara unei bijuterii care nu necesita acces la apa. Intrebarea mea este oarecum una defensiva.
Intrucat eu consider ca am pierdut o suma uriasa de bani din cauza lipsei de posibilitate a inchireri catre alte firme/societatii comerciale care ar fi putut in ultimii 2 ani aduce un profit mult mai mare ( afirmatie facuta in urma unei intalniri facute cu un expert alocat de catre instanta care a facut un algoritm simplu chirie x zona centrala x marimea spatiului) ma aflu intr-o situatie in care ii cer dezpagubiri vecinului meu, care de altfel sustine ca accesul la apa blocului/canalizare nu a existat niciodata, pentru perioada in care as fi putut inchiria acest spatiu unei firme si care mi-ar fi putut aduce un profit mai mare.
Vecini mei, singurii din bloc cu acces
la apa, cei care nu imi permit utilizarea sa, sustin cu tarie faptul ca pentru functionarea spatiului in orice forma, in afara de cea de bijuterie, eu necesit o aprobare din partea unui organ/institutie in legatura cu protectia anti-incendiu ei punand mare accent pe faptul ca scara elicoidala nu mi-ar permite sub nicio forma inchiriera acestui spatiu deoarece marimea si forma ei sunt neacceptate.
Acesta este preambulul, imi cer scuze dar a trebuit sa explic detaliat pentru a ma face inteles, acum vine intrebarea:
Exista vreo ordonanta ISU/Guvernamentala care sa nu permita folosinta unui spatiu comercial de dimensiuni mici cu subsol datorita sigurantei impotriva incendilor?
Poate o scara elicoidala care reprezinta singura cale de acces catre si din acest subsol, fi o problema din punct de vedere al sigurantei ?
Daca da, care este ordonanta, in ce an a fost publicata si cand a intrat in vigoare acest lucru ?
Va intreb acestea pentru a ma putea apara in instanta impotriva acestui atac care se leaga de faptul ca eu nu as fi putut inchiria nimanui altcuiva si ca nu am de ce sa fiu dezpagubit pentru ca nu am pierdut niciun ban in aceasta perioada din cauza acestui subsol/scari elicoidale/ si mai ales din pricina unei ordonante/ normative antincendiu care, sustin dansii, nu imi permite inchirerea in forma comerciala.
Repet, acest spatiu se afla intr-o zona foarte centrala la parterul unui bloc cu acces direct pe trotuarul unei piete foarte cunoscute din capitala.
Va mutlumesc frumos !
Va doresc o zi buna !
Cu stima,
Georgian Crismescu
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:10, 7 Noiembrie 2017
Sunt supuse autorizarii ISU obiectivele mentionate aici:
www.avocatnet.ro/articol_432...
Posibila incadrare la pct.3
Dvs. ca proprietar, pentru a putea inchiria spatiul de la subsol, trebuie sa obtineti, dupa caz, autorizatie de la ISU sau un document scris din care sa rezulte ca nu aveti nevoie de autorizatie.
Inteleg ca din/ in pivnita, singura cale de acces este pe scara elicoidala care da in camera de la parter. In aceste conditii, dupa aprerea mea, daca in pivnita se desfasoara activitate (chiar de comert) si au acces consumatori plus vanzatori, autorizarea ISU este obligatorie pentru a putea inchiria.
De mutat la sectiunea ssm-protectia muncii.
In primul rand voiam sa va multumesc domnule POPA GHORGHE pentru atentia acordata. Ca sa ma corectez in vederea clarificarii raspunsului DVS, voiam sa va mentionez faptul ca in subsol nu se executa/functioneaza ca parte din activitatea de la parter, subsolul este gol, folosit ca cel mult spatiu de depozitare. Bijuteria se afla si functioneaza intr-o arie de maxim 10 m2 la parter. Eu voiam sa stiu daca imi permiteti si accordati timp in continuare, daca scarile elicoidale de la su subsol reprezinta o problema !
Ele sunt motivul si nucleul intrebarii mele, daca aceste scarii ma pot impiedica in orice fel sa imi folosesc spatiul comercial de la parter.
Ma repet, parterul este inchiriat si functioneaza acum, iar subsolul acestui spatiu ( spatiu de depozitare) este cel cu scarile Elicoidale, un simplu client neavand acces la ele !
Va multumesc si astept !
O zi buna va doresc !
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Georgian Chi, utilizator
Daca nu doriti sa inchiriati si spatiul de la subsol si acolo veti avea acces numai dvs., personal nu vad sa existe vreo problema pentru parterul inchiriat unei bijuterii, decat daca veti dori sa depozitati in subsol substante periculoase (toxice, inflamabile, caustice, explozive, etc.).
In privinta inchirierii parterului unei firme cu alt profil de activitate, ramane de discutat, legat de profilul firmei chiriase. Din relatarea dvs. inteleg ca nu puteti intra in subsol decat prin parter (actuala bijuterie), utilizand scara elicoidala.
Trebuie sa precizez ca parerea mea nu o veti putea utiliza in instanta pentru a va sustine punctul dvs. de vedere in raport cu vecinii. Daca doriti o parere avizata va trebui sa solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializare psi-su.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi dobandit accesul? clara24 clara24 Buna ziua. Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la parterul unui bloc cu 2 etaje si 6 apartamete. ... Ana Maria 91 Ana Maria 91 Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu 2 etaje si 6 apartamete. Un vecin a inchis la parter un spatiu pe casa scarii in fata usii mele ,lucruri ... (vezi toată discuția)
La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, ... maria1956 maria1956 La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, utilizate drept loc de depozitare..Prin constructia blocului la subsol in spatiul de sub ... (vezi toată discuția)