avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare politia locala

Buna ziua, acum o saptamana am gasit in geam o invitatie la sediul politiei locale din sectorul 3 pentru ca am parcat pe un loc inchiriat. Prietena mea, fiind cea care a parcat a discutat cu proprietarul locului de parcare spunandu-i exact unde o gaseste. La mai putin de jumatate de ora a gasit citatia in geam, ea fiind la aproximativ 20m de masina, dar fara vizibilitate sa-si dea seama ce se intampla. M-am dus eu personal la politie sa vad despre ce este vorba. Mi s-a comunicat ca imi va veni amenda prin posta. Desigur nu pot proba ca cel care avea locul inchiriat si-a dat acordul de a parca acolo, cum de altfel a si vorbit ulterior cu ea spunandu-i ca a uitat unde o gaseste si nu a stat sa sune la numarul din geam, iar lui ii era foame si nevasta se grabea sa parcheze. Bun, mi-am asumat in numele ei fapta, dar nu inteleg de ce nu mi s-a dat prima data un avertisment fiind singura data cand am primit o astfel de amenda, eu de fel respectand locurile altora de parcare, consider ca se putea da un avertisment mai ales ca nu este din zona respectiva sa fii avut antecedente. Legea cel putin pentru mine este destul de neclara, din cautarile mele am gasit ca politistii locali nu mai au voie sa trimita prin posta amenda si ar trebui sa stea langa masina pentru a ma putea identifica. Procesul verbal, este scris corect mai putin masina respectiva. Scrie doar ca un autoturism ca numarul B xxx YYY a parcat pe un loc inchiriat, stiu ca inainte era scrisa marca, culoarea, pentru ca numarul poate fi furat, sau dublat fara probleme. Lucruri care se intamplau in trecut atunci cand se alimenta si nu se platea. In invitatie la marca masinii au scris Momo (au reusit sa citeasca ce scrie pe volan, avand in vedere ca masina nu este una comuna si nu are nicio inscriptie). Inteleg ca aceea invitatie nu are defapt nicio valoare si doar PV-ul conteaza. Insa nici acolo nu este trecuta marca masinii si nici martori nu sunt pentru ca a fost intocmit la sediul politiei locale. Asadar cum se poate demonstra ca pe locul acela era masina mea la momentul respectiv si cine poate proba acest lucru(doar aceea invitatie? fiind o hartie trasa la xerox/imprimanta). Imi asum greseala(in numele ei), doresc doar sa stiu daca cum au procedat domnii politisti este legal si daca ma pot agata de ceva din lege prin care sa anulez amenda, sau sa o transform in avertisment, mai ales ca nu am antecedete privind ocuparea locurilor de parcare.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:55, 3 Noiembrie 2017
In mod sigur au facut fotografii. Procesul verbal trebuia sa va fie inmanat cand v-ati prezentat la politie si nu sa fie trimis prin posta.
Cand veti primi pv il contestati in termen de 15 zile si solicitati drept probe interogatoriul martorilor, prietena si proprietarul locului de parcare.
Prietena va declara ca a discutat cu proprietarul, astfel veti dovedi ca persoana respectiva avea cunostinta despre intentia de a parca pe locul lui, proprietarul va declara ce va declara (macar il puneti pe drumuri).
In contestatie solicitati transformarea amenzii in avertisment avand in vedere pericolul minim, faptul ca s-a purtat o discutie cu proprietarul locului de parcare.
Exista posibilitatea ca agentii constatatori la momentul incheierii documentelor sa se fi asigurat impotriva eventualelor contestatii,sa fi realizat fotografia ansamblului astfel incat sa poata proba atat vehiculul cat si locul unde era parcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)
Am gasit in parbriz un biletel de instiintare ca auto b-99-... ... Silvia777 Silvia777 Am gasit in parbriz un biletel de instiintare ca auto B-99-... a fost parcat parcat ilegal. Am parcat cam 30 de min pe loc pt persoane cu handicap. Mi se ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare rezervat - amenda Andrew2424 Andrew2424 Buna ziua! Am și eu o problema,eu nu sunt din bucuresti și pe data de 27 am lăsat masina parcata intr-un loc de parcare langa blocul unde prietena mea sta ... (vezi toată discuția)