avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stalp de inalta tensiune in curte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stalp de inalta tensiune in curte

Buna ziua!
Am un tren de 10 ari pe care vreau sa construiesc o casa.
Terenul e al meu, obtinut prin retrocedare , dupa revolutie.
In interiorul terenului , Electrica are un stalp de inalta tensiune pozitionat destul de mult spre centrul terenului, fapt care imi face imposibila folosirea terenului in scopul propus.
Cand am primit terenul, stalpul era acolo.
Ce pot sa fac?
Pot obliga Electrica sa-si mute stalpul inafara terenului meu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:39, 4 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este chiar asa, deoarece exista limite juridce ale dreptului de proprietate privata cum ar fi "Dreptul de trecere pentru utilitati" reglementat de art.621 NCC.Proprietarul are dreptul la plata unei despagubiri juste.[Art.621(3)NCC],dar "este obligat sa permita trecerea pe prin fondul sau a retelelelor edilitare ce deservesc fonduri invecinate sau din aceeasi zona,de natura conductelor de apa ,gaz sau altele asemenea,a canalelor si a cablurilor electrice,subterane ori aeriene,dupa caz,precum si a oricaror alte instalatii sau materiale cu acelasi scop."[Art.621(1)NCC]
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren ocupat partial abuziv Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am cumparat un teren extravilan pe care am un stalp de medie tensiune, care alimenteaza o pensiune particulara si reteaua este tot particulara. ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietate privata denisaghinoiu denisaghinoiu buna ziua, am doi stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea de 5000 mp din orasul Rm Valcea, suprafata afectata de reteaua electrica si de stalpi este de ... (vezi toată discuția)
Acces utilitati Tamara Cobzariu Tamara Cobzariu Cum este legal sa pot beneficia de toate utilitatile administrative,daca calea mea de acces (drept servitute pietonal si cu autoturismul)este proprietate ... (vezi toată discuția)