avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 51 al 2 din Codul muncii=exceptia de neexecutare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 51 al 2 din Codul muncii=exceptia de neexecutare?

art 51 al. 2 din Codul Muncii prevede posibilitatea suspendarii contractului pentru absente nemotivate. Conform art 49 prin suspendare se intelege neprestarea muncii de catre salariat si neplata salariului. Daca salariatul absenteaza si angajatorul alege sa nu il plateasca suspendarea si-a produs efectele. Deci posibilitatea se refera in fapt la neplata salariului. Nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 10 Noiembrie 2017
Pe perioada absentelor nemotivate angajatul nu are cum sa fie plătit indiferent dacă i se suspenda sau nu c.i.m.
Suspendarea se produce cand nu il platesti, Deci OBLIGATORIU trebuie act aditional de suspendare, NU? Posibilitatea de la art 52 al 1 se refera la NEPLATA.
Nu exista obligativitate de suspendare a c.i.m. ... posibilitatea prevazuta la art.52 se refera si la posibilitatea suspendarii c.i.m. care are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

Act aditional de supendare ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada suspendare contract munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Pe ce durata se poate suspenda un contract de munca?... suspendarea facandu- se in baza art 49 alin4 sau art 51 alin2 (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru nemotivate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a lipsit 3 zile nemotivat, a treia zi fiind azi, dar seful direct a anuntat abia azi. Pot sa-i suspend CIM retroactiv, sau ii suspend incepand de ... (vezi toată discuția)