avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima si parasirea locului accidentul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima si parasirea locului accidentul

Buna ziua ,
In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii din familia ei au sunat , iar eu am parasit locul accidentului inainte sa vina politia rutiera pentru ca asa a spus politia locala si am si martori care au auzit, ce masuri se iau? Ce pedeapsa se da?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 16:00, 7 Noiembrie 2017
Ana Veisa a scris:

ce masuri se iau? Ce pedeapsa se da?

În cazul dvs se va întocmi dosar penal. În funcție de nr de zile de îngrijiri medicale se va încadra fapta.

Art. 193 CP art. (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a părții vătămate.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului Florin Alexa Florin Alexa Bună ziua am și eu o întrebare, am condus o mașină cu numere roșii expirate pe un drum judetean și am lovit o persoana care mergea pe sensul meu de ... (vezi toată discuția)
Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului Exlicit Exlicit Un amic a fugit de la locul unui accident care s-a soldat cu pagube materiale pentru victima , nu foarte grave , pateste ceva daca a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)