avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare hotarare judecatoreasca divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare hotarare judecatoreasca divort

Buna ziua.

Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si programul de vizitare al minorului de catre tata.

Problema este ca, minorul s-a imbolnavit si am fost nevoita sa ma internez cu el la spital. In momentul externarii, dr. specialist mi-a recomandat izolare si repaus la domiciliu inca 14 zile (mentionez ca, diagnostiul a fost de enterocolita cu adenovirus si angina acuta).

Peste 3 zile, conform hotararii judecatoresti tatal trebuie sa ia minorul la el acasa, dar eu nu vreau sa il expun altor pericole si sa il plimb dintr-o casa in alta.
Exista vreo dispozitie legala in care se poate incalca hotararea judecatoreasca in cazuri extereme cum este acesta?

Pana in momentul de fata am respectat intocmai hotararea, insa, acum, ma aflu intr-o situatie disperata, in care sanatatea copilului este pusa in joc.

Va rog sa ma ajutatati cu sfaturi.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:42, 7 Noiembrie 2017
Cand parintii se despart lucrurile nu mai pot fi la fel nici pentru ei, nici pentru copil si nimeni nu poate compensa asta. Asa-i viata.

Corect, insa de dragul copilului putem sau se poate face ca lucrurile sa fie mai simple pentru el.
14 zile la domiciliu este cam multa insa deh, nu sunt medic. Insa nu scrie exact la care domiciliu, neaparat doar al mamei sau si al tatalui?
In plus, personal militez pentru ingrijirea copilului de catre amandoi parintii. Pentru ca amandoi l-au facut si ar fi normal ca amandoi sa puna comprese la febra, sa tina in brate la durere. Ca doar nu scrie in hotararea judecatoreasca ca programul de vizita sa realizeaza doar in conditii ideale.
As sfatui userul ori sa dea copilul la programul de vizita fara sa mai puna in fata propriile temeri, ori sa propuna tatalui un week-end in plus cu copilul in locul week-end-ului pe care il va sta in casa cu ea.
Corect doamna PS, mama nu e organ de compensare insa nu e nici organ de impiedicare sau de incalcare a unei hotarari judecatoresti cu diverse motive. Stim amandoua ca si parinti ca acel copil poate merge foarte bine la tata si sa-si petreaca la domiciliul lui 2 din cele 14 zile pe care trebuie sa le stea in casa.
Ca sa nu mai vorbim ca e foarte greu pentru un adult sa stea 2 saptamani inchis intre 4 pereti, cum credeti ca este pentru un copil?
Personal sunt gata sa bag mana in foc ca acel copil va iesi mai repede din casa insa recomandarea e litera de lege doar cand e vorba de tata.

quot]dr. specialist mi-a recomandat
atentie, nu a spus ca este necesar, este o recomandare.
dar eu nu vreau
deci este mama care bazandu-se pe o recomandare doreste sa incalce hotarare judecatoreasca.
Da stimate user, daca doriti puteti tine copilul acasa ascuzandu-va dupa ce a recomandat medicul la externare desi acesta cel mai probabil s-a referit in a nu duce copilul in colectivitate nu pentru a avea motiv sa indepartati fostul partener de copil.
Nu, nu este un caz extrem ce spuneti dumneavoastra. Da, incalcati o hotarare judecatoreasca. Nu, din nou, pentru o singura abatere probabil nu se va intampla nimic.
Insa, din ce vad sunteti deja plecata pe drumul in care cautati motive sa restrictionati accesul tatalui la copil. Si desi mentionati ca fostul e obsedat de control, in momentul acesta pare ca cea care vrea sa detina controlul propriului copil sunteti strict dumneavoastra si doar dumneavoastra.



Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stim amandoua ca si parinti ca acel copil poate merge foarte bine la tata si sa-si petreaca la domiciliul lui 2 din cele 14 zile pe care trebuie sa le stea in casa.

Aşa este, stimată mămică, ştiţi şi dvs., ca şi d-na When, că micuţul poate fi înfofolit, exact aşa cum l-aţi adus acasă din spital şi predat tatălui.Puteţi să-l lăsaţi chiar toată perioada, până la însănătoşirea copilului.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator

Copilul poate avea relatii decente cu tatal dupa divort fara mare tam-tam, atunci cand tatal intelege sa se implice si sa aiba grija si cand mama realizeaza ca e firesc si normal sa trateze fostul partener ca un om alaturi de care trebuie sa faca echipa pentru a creste cat mai bine copilul.Copilul din subiect a fost bolnav, medicul i-a recomandat repaus la domiciliu. Tata doreste sa il ia in timpul programului lui de vizita si sa il duca unde? La el la domiciliu. Deci nu in parc, nu pe maghernita, nu in mall la locuri de joaca.
Se respecta recomandarile medicului? Da.
E suficient pentru mama? Aparent nu.
Asa ca haideti sa nu mai deghizam grija si preocuparea pentru sabotarea fostului partener sub masca grijii nemarginite fata de copil.
E un caz in care usor si lejer minorul poate merge la tata.
E vorba in momentul de fata doar daca mama vrea sau nu. Nu copilul ci mama.


Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Şi eu ce spuneam? Să meargă la tata o săptămână, copilul să fie în mod egal al fiecăruia şi când e bolnav. Aveţi ceva împotrivă? Dragă When, familia tradiţională înseamnă mama-tata-odrasle, cred că sunteţi de acord. Familia înseamnă că cei care o formează să trăiască împreună, să-şi împartă bucuriile şi necazurile împreună. Din moment ce unul dintre părinţi a părăsit domiciliul conjugal, nu mai există familia, decât în concepţiile actuale, când ceea ce era considerat desfrâu şi preacurvie a devenit titlu de glorie. Copilul nu-l poţi tăia în două, să fie în mod egal şi la unul, şi la altul. Aşa numita "luptă pentru copil" nu face altceva decât traumatizează copilul şi poate dă satisfacţie unui orgolios, care-şi savurează izbânda în contul nefericirii copilului, în numele căruia luptă.
Ideea cu convieţuirea părinţilor cu copiii, familia extinsă nu e ideea mea, a enunţat-o un anume Osho:
Copiii trebuie sa fie responsabilitatea comunitatii, nu a familiei. Familia creaza probleme ingrozitoare in mintea copiilor. Le da toate bolile, toate superstitiile, toate ideile stupide: teologie, religie, politica. Copiii trebuie eliberati din familie. Daca vreti un om nou, atunci familia este o institutie urata, timpul ei s-a sfarsit. Trebuie inlocuita cu comunitatea si aceasta este foarte usor – comunitatea sa aiba grija de toti copiii. Parintii pot sa-i viziteze, dar este responsabilitatea comunitatii sa aiba grija de ei.


Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Martonze, utilizator
Dar va spun eu ca acel copil nu are nici relatie "personala" cu injectia, nici nu a dezvoltat relatie de atasament cu teza de la mate!

Stimată doamnă, dacă asociaţia vă contrazice şi semnează un protocol cu Asociaţia micilor matematicieni prin care descrie alienarea de matematică a copiilor de către părintele rezident , ce facem? dacă trimite copilul la expertiză psihologică să constate vina dvs. că aţi influenţat copilul să nu-i placă matematica?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)